Sve epizode serije ‘Gruntovčani’ dostupne u visokoj rezoluciji na YouTubeu

Na Youtube kanalu GruntovecUnofficial upravo je objavljena i posljednja, deseta epizoda kultne serije ‘Gruntovčani’ pod nazivom ‘Deseta Priča – Ostajte ovdje’. S ovom objavom, cijela sezona serije sada je dostupna u visokoj rezoluciji.

“Gruntovčani”

Gruntovčani su hrvatska dramska serija koja se premijerno prikazala na Radioteleviziji Zagreb (RTV) od 21. rujna do 23. studenoga 1975. godine. Autor i redatelj serije je Krešo Golik, a serija je snimljena prema scenariju Mladena Kerstnera.

Mikrokozmos ruralne sredine Podravine, Krešo Golik je snimio po Kerstnerovu scenariju. Mladen Kerstner je u taj scenarij uložio nekoliko godina života, bilježeći po seoskim birtijama dogodovštine različitih “likova” koji tvore okosnicu društvenog života u malim panonskim selima. Nezaboravni likovi Cinobera, Presvetlog, Martina birtaša ili Besnog i danas su dio pop-folklora i narodnog života u Podravini, ali isto tako i u Međimurju, pa i drugim županijama uz Dravu.

Deset epizoda prikazuje 10 priča u čijem je središtu lik Dudek (glumi ga Martin Sagner), sa svojim brigama koje proizlaze iz njegova habitusa naivčine, poštenjačine, malog seoskog čovjeka.

Sve epizode “Gruntovčana” u visokoj rezoluciji sada možete pogledati na GruntovecUnofficial.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X