Sucidal Angels u Močvari

Suicidal Angels

Grčka invazija sjajnih bendova na Hrvatsku se nastavlja. Nakon osam godina u sklopu istočnoeuropske turneje “Profanation” atenski thrash metalci Sucidal Angels vraćaju se u Zagreb, točnije u Močvaru. Tom će prilikom promovirati njihov najsvježiji album “Profane Prayer” koji je svjetlo dana ugledao početkom ožujka ove godine.

Ova svečanost za sve ljubitelje thrash žestine održat će se u ponedjeljak, 10. ožujka 2025. Early bird ulaznice po cijeni od 20 eura mogu se kupiti preko Hangtime ticketinga, a uskoro će biti dostupne i u Dirty Old Shopu. Pretprodajna cijena ulaznica je 24 eura, dok će na dan koštati 28 eura.

Grčki bend Suicidal Angels pojavio se 2001. godine sa zvukom utemeljenim na klasičnom thrash metalu iz 80-ih, posebno onom iz Bay Area scene. Predvođeni gitaristom i vokalistom Nickom Melissourgosom, koji je jedini stalni član benda tijekom godina, njihov energični, „neck-snapping“ pristup rezultirao je nizom hvaljenih studijskih albuma, s istaknutim izdanjima poput Bloodbath (2012.), Years of Aggression (2019.) i Profane Player (2024.). Inspirirani bendovima kao što su Napalm Death, Celtic Frost i Slayer, Suicidal Angels osnovao je 2001. godine gitarist, vokalist i tekstopisac Nick Melissourgos.

Bend je 2002. objavio demo United by Hate, a potom 2004. EP Bloodthirsty Humanity. Četverostazni singl pojavio se 2006., otvarajući put prvom cjelovitom albumu Eternal Domination. Do tada, bend je proširio svoju bazu fanova diljem Europe i počeo privlačiti pažnju i u inozemstvu. Godine 2008. bend je potpisao ugovor s velikom metal diskografskom kućom Nuclear Blast i počeo snimati svoj drugi album Sanctify the Darkness (2009.), prvi izdan za njemačku metal izdavačku kuću NoiseArt. Sljedeće tri godine bend je odradio ambicioznu turneju, nastupajući na brojnim festivalima, uključujući Wacken Open Air, Metalcamp, Sonisphere i Brutal Assault. Tijekom tog razdoblja izdali su treći i četvrti album, Dead Again (2010.) i Bloodbath (2012.), pri čemu je potonji bio njihov prvi album koji je ušao na top ljestvice.

Album Divide and Conquer iz 2014. zabilježio je odličan spjeh na njemačkim ljestvicama, kao i Division of Blood iz 2016. Njihov sedmi album, Years of Aggression, izašao je 2019. i pronašao odjek kod publike u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Bend je ponovno potpisao ugovor s Nuclear Blastom za svoj osmi album Profane Prayer, koji je izašao 2024. i naglasio tehničke vještine i žestinu benda.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X