Afion ima novi singl ‘Urodile žute kruške’

Nakon što su u studenom u rekordno brzom roku rasprodali Vintage Industrial, Afion se vraća u Zagreb, točnije u Sax! Zbog velikog interesa otvoren je još jedan datum, 26. travnja kada će bend nastupiti u 18 h. Dan kasnije, u subotu, nastupit će u 17 h. Osim novog singla ‘Urodile žute kruške’ tom će prilikom bend premijerno odsvirati i neke nove pjesme s nadolazećeg albuma. Ograničeni broj ulaznica (250) po cijeni od 65 kuna za oba dana mogu se kupiti tijekom radnog vremena Saxa, na dan će koštati 80 kuna.

Afion (Foto: Doringo)

Prošlo ljeto Afion se nakon šest godina koncertne pauze ponovo okupio i nastupio na festivalu TradInEtno u Pazinu. Nakon Pazina, u jesen prošle godine rasprodali su Vintage i vrlo spontano bend je odlučio da ponovo krene svirati. Na relaciji Zagreb – Malmö – Skopje počelo se raditi na novom materijalu i snimljen je prvi singl “Urodile žute kruške”. Miks potpisuje udaraljkaš benda, Nenad Kovačić.

Pjesma je poznata u različitim varijantama diljem Hrvatske, BiH i Srbije. Pjevala se prilikom sijela, komušanja kukuruza, čupanja vune ili prilikom drugih aktivnosti koji su uključivali veliko društvo. Služila je za ispipavanje terena kod druge strane, imena u pjesmi bi se tom prilikom mijenjala. Afion nakon 10 godina ima novu pjesmu. I ne, nisu pali s kruške nego najavljuju novi album s mnoštvom afionskih verzija tradicijskih pjesama iz regije.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X