Agenti glazbenih zvijezda protiv Superbowl odluke ‘plati pa sviraj’

Američki NFL uvodi novi sistem za nastup u poluvremenu Superbowla na što su oštro reagirirali predstavnici svjetski poznatih zvijezda, posebice agenti Metallice, Muford & Sons, Arcade Fire, Rusha, Billyja Joela, Johna Legenda i Johna Mayera.

Metallica (Foto: Wikipedia)

Kako javljaju američki mediji, NFL je poslao pozive menadžmentima Rihanne, Coldplaya i Katy Perry da pošalju ponude na iznose za koje bi njihovi puleni eventualno nastupili na Superbowl finalu 1. veljače 2015. godine, ali po novom sistemu ‘plati pa sviraj’ (eng. pay to play), tj. da glazbenici plate kako bi nastupili u najgledanijem terminu na američkim televizijama.

NFL još uvijek nije potvrdio ‘pay to play’ strategiju, ali je preko glasnogovornika poslao američkom Rolling Stoneu izjavu u kojoj se navodi kako se glazbenicima zarada nakon nastupa u poluvremenu Superbowla poveća od 150 do 400 posto, uzimajući za primjer Brunu Marsa koji je nakon što je nastupio organizirao turneju i do polovice godine zaradio 43 milijuna dolara.

Reakcije protiv ‘plati pa sviraj’ marketinške strategije NFL dočekana je na nož iz glazbenih krugova.

„Nadam se da će im svi reći da se nose!“, jasan je bio David T. Viecelli, menadžer Arcade Fire, Mumford & Sons i St. Vincent u izjavi za Rolling Stone.

Na sličan način reagirao je Dennis Arfa, agent Metallice, Rusha i Billyja Joela, izjavivši zabrinutost zbog tog novog poteza koji bi trebao dovlačiti isključivo zvijezde, dok se glazbenicima u usponu time zatvaraju vrata, a pored toga je izjavio kako ne vidi razlog da neka od zvijezda plati vlastito pojavljivanje i nastupanje. „Hoće li možda Paul McCartney platiti da nastupi? Sumnjam“, završio je Arfa.

Troy Carter, menadžer Johna Legenda i Johna Mayera je izjavio: „Uzmimo hipotetski da u poluvremenu nastupe Rihanna, Lady Gaga i Beyonce. Vjerujem da bi imali jako veliku gledanost. Kad se uzmu u obzir zarade od svih sponzora Superbowla taj potez se čini čudnim. Pokušavam shvatiti razloge.“

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X