‘Ajme & majko!’ – 20 godina Art & Musica – promocija u Vintage Industrial Baru

U četvrtak 21. studenog Vintage Industrial Bar će s ponosom ugostiti zagrebačku promociju knjige ‘Ajme & Majko’ posvećene dvadesetoj godina postojanja legendarnog Art & Music Festivala u Puli. Tom prigodom nastupit će One Piece Puzzle (Ri), Multietnička atrakcija (Bg) i Dikobraz (Samobor).

AJME&MAJKO – Art&Music festival 1993.-2013.

U sklopu ovog sjajnog događaja nastupit će zapažena imena domaće i regionalne scene koji su svojevremeno nastupala na Art & Musicu.

ONE PIECE PUZZLE – beskompromisni riječki bend, pobjednik 10. izdanja Festivala (2006.) i vlasnik jednog od najhvaljenijih hrvatskih debi albuma”13 zlatnih hitova”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SLhwNgUR2dg[/youtube]

MULTIETNIČKA ATRAKCIJA – stiže iz Beograda, na A&M pobijedili 2009.. Taj opasno žestoki dvojac čine multiinstrumentalist Nemanja Kojić – Kojot (poznat i kao pjevač Eyesburna) i bubnjar Osman Ahmed. T.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RKHJ0NUlVAw[/youtube]

DIKOBRAZ – oliti Dik o’ braz: ponovno okupljeni samoborski veterani i pobjednici 2. Art & Musica održanog ratne 1994. godine.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6BwVUZJkUSQ[/youtube]

Knjiga ”Ajme & majko – Art & Music Festival 1993.-2013.”će biti predstavljena prije koncerta, a za sve zainteresirane to će ujedno biti i prilika da je nabave po povoljnoj cijeni.

Dvadeset godina uzbrdo

Nema što se nije dogodilo Art&Music festivalu: o glavi su mu radili rat, biblijski potop, erupcije vulkana (na Islandu), zamor materijala (povremeno), manjak sredstava (uvijek), frakcijske borbe u žiriju (da, rock’n’roll je devedesetih toliko značio), prostor i vrijeme (nekad i zajedničkim snagama). Skoro da nema mjesta u Puli koje A&M kroz ova dva desetljeća nije označio svojim programima (Arena? To be announced, kako se to kaže u biznisu). Nema baš ni puno važnih bendova iz Hrvatske (i puno šire) koji se barem jednom nisu popeli na njegovu scenu od 1993. naovamo. Konačno, a to smo htjeli i pokazati ovom knjigom, nema što o Art&Musicu i njegovih 20 godina nije napisano i objavljeno. Imate obične vijesti, obične vijesti koje danas izgledaju neobično, nadrealne vijesti u kojima je sve pogrešno, starinske novinske izvještaje u kojima je sve točno, odlaske na festival koji završe ratnom reportažom, ispovijesti naručitelja ubojstva garažnog rock’n’rolla, neke od najboljih intervjua napisanih na znanim nam jezicima, dnevnike i nekrologe, komedije situacije i analize slučaja. I baš zato što se ovakve knjige ne rade o ovakvim festivalima, i baš zato što je nagib uspona opet narastao i baš zato što Sizifa više nitko ne pita kako mu je – javljamo svojima da nismo uzalud podmetnuli ruke pod taj kamen. Iz priloženog se vidi da ima i drugih koji tako misle.
A vi – pročitajte, pa sami odlučite.

Cijena ulaznice: 30 kuna

Zadnje od Događanja

Idi na Vrh
X