Ako se 15. INmusic otkaže zbog djelovanja više sile, neće biti povrata novca

Direkcija zagrebačkog open air festivala INmusic dala je izjavu za Hinu i time obavijestila u kojoj fazi se trenutno nalazi taj festival zbog pandemije koronavirusa.

Frank Turner & The Sleeping Souls na 14. INmusic Festivalu (Foto: Vedran Metelko)

“Ako se festival odgodi, kupljene ulaznice vrijede za novi termin održavanja. U situaciji u kojoj svi gube, čvrsto vjerujemo da je odgoda festivala za novi termin najpravednije i najsigurnije rješenje za sve uključene – publiku, glazbenike i organizaciju festivala. Ako se pak otkaže zbog djelovanja više sile neće biti povrata novca. INmusic festival kao neovisni festival u festivalskim pravilima od početka održavanja navodi da u slučaju otkazivanja festivala zbog djelovanja više sile povrat novca za kupljene ulaznice neće biti moguć”, rekli su iz INmusica za Hinu, jer smatraju da u slučaju djelovanja više sile su svi uključeni, te da bendovi, organizator i publika snose svoj dio gubitka, za koji kažu da je “ipak za publiku minoran u usporedbi s gubicima bendova i organizatora.”

No u međuvremenu, kako ističu organizatori “veliki se napori ulažu sa strane svih uključenih da se 15. INmusic festival održi, ako ne u najavljenom terminu onda u terminu kada će proći pandemija i kada će se moći neometano održavati manifestacije koje okupljaju preko 1000 ljudi.”

U tijeku je tako prilagodba INmusica na novonastale globalne uvjete u kojima veliki glazbeni festivali posežu za dva scenarija odgoda. Jedan je da se sve odgađa za kasnoljetne ili jesenske termine, ili se odlučilo za jednogodišnje pauziranje i ponovno pokretanje 2021. godine. Za sad termin održavanja (22.-24. lipnja 2020.) po svemu sudeći stoji u nadi da će se zdravstvena situacija za nešto više od dva mjeseca popraviti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X