Ako se 15. INmusic otkaže zbog djelovanja više sile, neće biti povrata novca

Direkcija zagrebačkog open air festivala INmusic dala je izjavu za Hinu i time obavijestila u kojoj fazi se trenutno nalazi taj festival zbog pandemije koronavirusa.

Frank Turner & The Sleeping Souls na 14. INmusic Festivalu (Foto: Vedran Metelko)

“Ako se festival odgodi, kupljene ulaznice vrijede za novi termin održavanja. U situaciji u kojoj svi gube, čvrsto vjerujemo da je odgoda festivala za novi termin najpravednije i najsigurnije rješenje za sve uključene – publiku, glazbenike i organizaciju festivala. Ako se pak otkaže zbog djelovanja više sile neće biti povrata novca. INmusic festival kao neovisni festival u festivalskim pravilima od početka održavanja navodi da u slučaju otkazivanja festivala zbog djelovanja više sile povrat novca za kupljene ulaznice neće biti moguć”, rekli su iz INmusica za Hinu, jer smatraju da u slučaju djelovanja više sile su svi uključeni, te da bendovi, organizator i publika snose svoj dio gubitka, za koji kažu da je “ipak za publiku minoran u usporedbi s gubicima bendova i organizatora.”

No u međuvremenu, kako ističu organizatori “veliki se napori ulažu sa strane svih uključenih da se 15. INmusic festival održi, ako ne u najavljenom terminu onda u terminu kada će proći pandemija i kada će se moći neometano održavati manifestacije koje okupljaju preko 1000 ljudi.”

U tijeku je tako prilagodba INmusica na novonastale globalne uvjete u kojima veliki glazbeni festivali posežu za dva scenarija odgoda. Jedan je da se sve odgađa za kasnoljetne ili jesenske termine, ili se odlučilo za jednogodišnje pauziranje i ponovno pokretanje 2021. godine. Za sad termin održavanja (22.-24. lipnja 2020.) po svemu sudeći stoji u nadi da će se zdravstvena situacija za nešto više od dva mjeseca popraviti.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X