Alan Merrill, autor pjesme ‘I Love Rock ‘N’ Roll’, umro od koronavirusa

Glazbenik je umro u 70. godini. O smrti je obavijestila njegova kćerka.

Alan Merrill (Foto: Wikipedia)

“Koronavirus uzeo je mog oca jutros”, objavila je Laura Merrill u nedjelju 29. ožujka na svom Facebook profilu.

U nastavku je napisala: “Bile su mi dane dvije minute da se oprostim s njim, prije nego sam izgurana van. Činio mi se smirenim i još uvijek je u meni tinjala nada da se njegovo ime neće pojaviti na desnoj strani ekrana CNN/Fox Newsa. Prehodala sam 50 blokova do kuće s tom nadom u srcu. Grad koji sam poznavala bio je prazan. Osjećala sam da sam jedina osoba na ulici, što sam na koncu i bila. Kad sam došla do ulaznih vrata stigla je poruka da je preminuo.”

Alan Merrill, rođen kao Allan Preston Sachs u New Yorku, a živio je u Japanu i Velikoj Britaniji. Osnovao je bend Arrows s bubnjarom Paulom Varleyem i gitaristom Jakeom Hookerom. Objavili su singlove “Touch Too Much,” “My Last Night With You” i “I Love Rock ‘N’ Roll” koje je Merrill u koautorstvu napisao s Hookerom 1975. godine.

Merrill je i otpjevao “I Love Rock ‘N’ Roll” u originalu, no slava je pripala Joan Jett & The Blackhearts. Njihova verzija, koju ljudi najbolje znaju, našla se na 1. mjestu američkog Hot 100 1982. godine.

“Čula sam grozne vijesti. Alan Merrill je preminuo. Moje misli i ljubav idu njegovoj obitelji. Još uvijek se sjećam kad sam gledala Arrowse na TV-u u Londonu i bila otpuhnuta pjesmom koja kao da se direktno meni obraćala”, napisala je Joan Jett.

Nakon raspada Arrowsa Merrill je pridružio grupi Runner (u kojoj su bili Steve Gould, Mick Feat i Dave Dowle) i surađivao s Rickom Derringerom i Meat Loafom. Objavio je i nekoliko solo albuma.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X