Alen i Nenad Sinkauz iz East Rodea u veljači na japanskoj turneji

Udruga Domino u okviru inozemnih rezidencija i gostovanja hrvatskih umjetnika kroz aktivnosti Festivala Perforacije organizira turneju Alena i Nenada Sinkauza u Japanu. Uz turneju, braća osnivači grupe East Rodeo će u Japanu imati i kratku umjetničku rezidenciju te će započeti suradnju s koreografkinjom Mikiko Kawamura uz kazalište Aoyama iz Tokyja kao koproducenta.

  •  
  •  
Braća Sinkauz (RDD)

S mladom plesačkom i koreografskom višestruko nagrađivanom umjetnicom Mikiko Kawamura će se braća Sinkauz predstaviti zajedničkim nastupom na Yokohama Dance Collection Experimental. Riječ je o festivalu koji je  stekao reputaciju odskočne platforme za nadolazeće plesne zvijezde Japana, a ove godine će pružiti i mladim hrvatskim glazbenicima priliku da se predstave stotinama producenata iz Azije i svijeta.

Osim gostovanja na Yokohama Dance Collection festivalu, Sinkauzi će imati i samostalan koncert u Tokyju u suorganizaciji Perforacija i tokijskog Aoyama kazališta. Osim najavljena dva nastupa, domaći glazbenici su dobili priliku i za istraživačku umjetničku rezidenciju tijekom koje će pokrenuti dugoročniju suradnju s japanskim umjetnicima na novoj predstavi na osnovu teksta Ivane Sajko „To nismo mi, to je samo staklo“ koja će imati premijeru početkom 2014. godine i nastupe u Hrvatskoj i Japanu.

Mikiko Kawamura, rođena 1990., je osvojila prestižnu nagradu za ‘iznimnog mladog umjetnika’ (Outstanding New Artist Prize) na festivalu Yokohama Dance Collection 2011. godine. Sve je više tražena na međunarodnim festivalima, a ovo će joj biti prva suradnja s hrvatskim umjetnicima.

Alen i Nenad Sinkauz tijekom proteklih nekoliko godina postaju poznato ime na eksperimentalnoj glazbenoj sceni poglavito po svom projektu East Rodeo, ali i samostalnim nastupima. Braća glazbenika, rodom iz Pule,  aktivno se stvaranjem glazbe bave od studija muzikologije u Italiji. Od objavljivanja svog trećeg albuma, Morning Cluster, primijećeni su od strane važnih kritičara, te stekli naklonost svoje publike. Istodobno, braća Sinkauz također djeluju na kazališnoj sceni, a u sklopu svoje suradnje s festivalom Perforacije te udrugom Domino, gostovali su na festivalima poput Limita u Beogradu, TBA u Portlandu, Orgeonu te Abrons Art Centru u New Yorku. Alenu i Nenadu Sinkauzu će ovo biti prvo gostovanje u Japanu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X