Alen i Nenad Sinkauz iz East Rodea u veljači na japanskoj turneji

Udruga Domino u okviru inozemnih rezidencija i gostovanja hrvatskih umjetnika kroz aktivnosti Festivala Perforacije organizira turneju Alena i Nenada Sinkauza u Japanu. Uz turneju, braća osnivači grupe East Rodeo će u Japanu imati i kratku umjetničku rezidenciju te će započeti suradnju s koreografkinjom Mikiko Kawamura uz kazalište Aoyama iz Tokyja kao koproducenta.

Braća Sinkauz (RDD)

S mladom plesačkom i koreografskom višestruko nagrađivanom umjetnicom Mikiko Kawamura će se braća Sinkauz predstaviti zajedničkim nastupom na Yokohama Dance Collection Experimental. Riječ je o festivalu koji je  stekao reputaciju odskočne platforme za nadolazeće plesne zvijezde Japana, a ove godine će pružiti i mladim hrvatskim glazbenicima priliku da se predstave stotinama producenata iz Azije i svijeta.

Osim gostovanja na Yokohama Dance Collection festivalu, Sinkauzi će imati i samostalan koncert u Tokyju u suorganizaciji Perforacija i tokijskog Aoyama kazališta. Osim najavljena dva nastupa, domaći glazbenici su dobili priliku i za istraživačku umjetničku rezidenciju tijekom koje će pokrenuti dugoročniju suradnju s japanskim umjetnicima na novoj predstavi na osnovu teksta Ivane Sajko „To nismo mi, to je samo staklo“ koja će imati premijeru početkom 2014. godine i nastupe u Hrvatskoj i Japanu.

Mikiko Kawamura, rođena 1990., je osvojila prestižnu nagradu za ‘iznimnog mladog umjetnika’ (Outstanding New Artist Prize) na festivalu Yokohama Dance Collection 2011. godine. Sve je više tražena na međunarodnim festivalima, a ovo će joj biti prva suradnja s hrvatskim umjetnicima.

Alen i Nenad Sinkauz tijekom proteklih nekoliko godina postaju poznato ime na eksperimentalnoj glazbenoj sceni poglavito po svom projektu East Rodeo, ali i samostalnim nastupima. Braća glazbenika, rodom iz Pule,  aktivno se stvaranjem glazbe bave od studija muzikologije u Italiji. Od objavljivanja svog trećeg albuma, Morning Cluster, primijećeni su od strane važnih kritičara, te stekli naklonost svoje publike. Istodobno, braća Sinkauz također djeluju na kazališnoj sceni, a u sklopu svoje suradnje s festivalom Perforacije te udrugom Domino, gostovali su na festivalima poput Limita u Beogradu, TBA u Portlandu, Orgeonu te Abrons Art Centru u New Yorku. Alenu i Nenadu Sinkauzu će ovo biti prvo gostovanje u Japanu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X