Amazon prodao više gramofona za Božić od bilo kojeg drugog audio proizvoda

Najpoznatiji online prodavač izašao je sa službenim brojkama što se najviše kupovalo za Božić 2015. godine. Neočekivani hit proizvod u sveri audio opreme je gramofon.

Jensen JTA-230 - najpopularniji gramofon ove sezone
Jensen JTA-230 – najpopularniji gramofon ove sezone

Nakon što je HMV izašao s podacima da je za Božić prodavao po jedan gramofon u minuti, Amazon je izašao s vijesti da je njihov najprodavaniji audio proizvod također bio gramofon. Pored Yamahinih i Crosley uređaja apsolutni hit među gramofonima je Jensen JTA-230 portabl model gramofona s tri brzine i ugrađenim zvučnicima.

Jest da je Jensenov model cijene 50 američkih dolara gotovo ‘početnički’ gramofon, no u Amazonu smatraju kako je isti najveći audio izazov spram streaming i download servisa u korist jednog od najstarijih fizičkih nosača zvuka. Model JTA-230 na kraju krajeva nudi sve što mladima i budućim audiofilma treba poput USB ulaza za digitaliziranje vinila, izlaza za iPod, pitch kontrole kao i mogućnost slušanja gramofonskih ploča na 78 okretaja u minuti.

Gledano uzročno posljedično ovakva hit prodaja gramofona trebala bi se odraziti i na kupnju vinilnih ploča koje bilježe rast prodaje već devetu godinu u nizu.

 

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X