Američka TV kuća FOX reklamirala dječje pancirke uz hit La Rouxa ‘Bulletproof’

Američki TV kanal u sklopu medijske kuće Fox, Fox Business Network, ovog je tjedna, u jednom prilogu reklamirao dječje pancirke za školske pucnjeve puštajući pritom La Rouxovu pjesmu ‘Bulletproof’.

  • 32
    Shares
La Roux (Foto: Nino Šolić)
Elly Jackson aka La Roux (Foto: Nino Šolić)

“This time baby I’ll be bulletproof”, vrti se u pozadini poznati hit dok se na Foxovom kanalu izlažu dječje pancirke za neke buduće školske pucnjave. Bilo je to u sklopu TV segmenta “back to school”, odnosno “povratak u škole” koji je pokrivao početak nove školske godine, a u studiju je, kao gošća, bila prisutna Carolina Ballesteros Casas, marketinški menadžer tvrke MC Armor koja proizvodi oružje ali, po novome, i različite varijante dječjih pancirki.

Ove su pancirke bile “maskirane” kao dječji ruksaci, što, donekle, ide pod ruku s novim sloganom MC Armora – “Fashion with ballistics”, kojim se, valjda, konzumente nastoji osvijestiti i na sveukupni modni dojam koji ostvaruju baratajući vatrenim oružjem.

“U SAD-u, nažalost, imamo problem s pucnjavama”, priznala je Carolina Ballesteros Casas, “Svatko može imati pištolj. Djeca, zato, moraju biti zaštićena.”

“Nevjerojatno da je došlo do ovoga – da trebamo odjeću otpornu na metke”, konstatirala je voditeljica Maria Bartiromo, “Neki od ovih ruksaka zaista su modno osvješteni.”

Nedugo nakon završetka programa, pjevačica Elly Jackson, poznatija kao La Roux, obrušila se na Fox Business. Pjesma Jacksonove čitavo je vrijeme pokrivala izlaganje dječjih pancirka – ruksaka.

“Korištenje pjesme “Bulletproof”, koja je, u suštini, pjesma o ljubavnim prekidima, za ovakvu vrst kampanje, je odvratno”, komentirala je za Billboard. “Nisam nikada, niti ću ikada odobriti da se moje pjesme koriste na ovaj način.”

Glasnogovornik Fox Business Networka poslije je za Guardian izjavio: “Pjesmu je odabrao produkcijski tim, a njen odabir je adresiran nadležnima.”

Prema statistikama neprofitne organizacije Everytown For Gun Safety, od 1. siječnja do 18. svibnja, na američkom je tlu zabilježeno 40 masovnih pucnjava od kojih je najpogubnija bila ona u Parklandu, na Floridi, gdje je živote izgubilo 17 studenata.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  • 32
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X