Američke i britanske kino blagajne ostvarile polovicu dobiti iz vremena prije pandemije

Podaci dolaze u trenutku kad delta soj koronavirusa u SAD-u i Velikoj Britaniji počinje unositi promjene u rasporedima prikazivanja, time i strah od novog pada kino publike.

Florence Pugh i Scarlett Johansson u filmu ‘Black Widow’ (Foto: Marvel / Disney)

Prema podacima koje je iznio Comscore (putem BBC News a), 65,7 milijuna funti zarađeno je u četiri tjedna nakon “dana slobode” 19. srpnja. U istom nizu tjedana u 2019. godini, na blagajnama je bilo 129 milijuna funti.

Rezultati američkog box-officea su gotovo identični; u posljednja četiri tjedna generirali su 51 posto zarade iz istog perioda u 2019. godini.

Porast prodaje dolazi od izdanja poput Marvelove “Crne udovice” i devetog nastavka filmske franšize “Brzi i žestoki”, iako su oba filma postigla manju gledanost nego što se ranije očekivalo zbog pandemije. Prvi je također bio dostupan za streaming od kuće na Disney+ kanalu. “Crna udovica” je u prvom tjednu prikazivanja samo u SAD-u zaradila 80 milijuna dolara (i 78 milijuna dolara od teritorija izvan SAD-a), dok je “Brzi i žestoki 9” zaradio 10 milijuna manje, tj. 70 milijuna dolara samo na američkim blagajnama.

Širenje delta soja koronavirusa ponovno je aktualiziralo pitanje kašnjenja budućih filmskih izdanja. Moguće je da novi film o Jamesu Bondu “No Time To Die” koji je već tri puta odgođen i najavljen premijerno za rujan, ispadne najveći pehist korona-perioda.

Naime, filmovi “Clifford The Big Red Dog” i “Venom: Let There Be Carnage” već su prolongirani zbog sve većih slučajeva u SAD -u, potonjem je službeni datum premijere sada 15. listopada.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X