AMEX odbio sponzorstvo Rogeru Watersu zbog solidariziranja s palestinskim studentima

Prema izvještavanju CBS-a, American Express je prekinuo dogovor o višemilijunskom sponzorskom ugovoru Rogeru Watersu za turneju ‘US+Them’ koja će se održati 2017. godine.

Roger Waters (Foto: Wikipedia)
Roger Waters (Foto: Wikipedia)

Roger Waters, nekadašnji pjevač Pink Floyda, drznuo se izraziti solidarnost s palestinskim studentima koji pokušavaju stati na kraj izraelskoj vojnoj okupaciji koristeći istu protestnu taktiku koja je pomogla razmontirati apartheid u Južnoj Africi. Takva se javna podrška nije svidjela AMEX-u koji je još jedna cigla u zidu podrška Izraelu.

“Upućujem svu svoju ljubav i podršku svim mladim ljudima na kampusima kalifornijskih univerziteta koji su ustali za svoju braću i sestre u Palestini i podržavaju BDS pokret, u nadi da možemo ohrabriti izraelsku vladu da prekine okupaciju”, izjavio je Roger Waters u svojoj podršci.

American Express je otkazivanje ugovora objavio preko New York Posta, a glasnogovornik AMEX-a izjavio je kako Roger Waters radi ogromnu predstavu i to nakon što je od njih zatražio četiri milijuna dolara za predstojeću turneju. Odlučili su povući se iz dogovora jer ne žele sudjelovati u anti-izraelskoj retorici.

“Mi se zapravo nikada nismo obavezali na sponzorstvo Watersove predstojeće turneje. Kada su nam prišli s opcijama, nismo pristali na licitiranje”, ustvrdio je glasnogovornik AMEX-a koji je već pomogao sponzorirati Watersov nastup na Oldcella Desert Trip festivalu, što je Waters iskoristio za izražavanje svoje podrške ljudskim pravima.

Premda u posljednje vrijeme jako aktivistički nastrojen Roger Waters ne štedi nikoga, te je tako i republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa na koncertu nazvao “ignorantnom, lažljivom, rastističkom, seksističkom svinjom”, pokazavši i sliku Trumpa odjevenog u klauna, kao i lebdeći balon svinje na kojoj je stajala spomenuta poruka, no AMEX-u je zasmetala tek javna podrška usmjerena palestinskim studentima.

Kako navodi New York Post, Waters je znao da će njegovo zauzimanje protiv okupacije izazvati posljedice, jer je to ušutkalo i mnoge njegove kolege.

“U zadnjih deset godina optužili su me već i da sam nacist i antisemitist. Moja je industrija bila prilično suzdržana u dizanju glasa protiv Izraela. Razgovarao sam s mnogim kolegama i oni su usrani od straha. Ako izraze svoj stav u javnosti, karijera im je gotova. Bit će uništeni”, izjavio je za NYP sedamdesetpetogodišnji Waters koji se za svoju slavu i karijeru više ne mora bojati poput njegovih mlađih ucijenjenih kolega.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X