Ana & The Changes objavili koncertni film ‘Uživo u Gročanskoj čaršiji’

Ana & The Changes predstavljaju koncertni film ‘Uživo u Gročanskoj čaršiji’ nastao tijekom ljeta 2021. godine, na kojem je zabilježen nastup u okviru Gročanskih svečanosti. Redatelj filma je Nemanja Babić, a kao specijalna gošća na koncertu svirala je flautistkinja Milena Jančurić.

Ana & The Changes (Foto: Bojana Janjić)

Prvotni plan bio je da se snimi nastup u Velikoj sali Doma omladine Beograda u svibnju 2021., prvi poslije skoro godinu i pol dana dana pauze. Duhovi elektromagnetnih valova u Makedonskoj ulici imali su nešto protiv tako da je snimljen video, dok je audio bio neupotrebljiv. Uspjelo je iz drugog pokušaja: na poziv organizatora Gročanskih svečanosti bend je nastupio u “čaršiji” i prvi put u svojoj karijeri u kompletnom sastavu svirao koncert na ulici.

“Ovaj snimak koncerta doživljavam kao svojevrsni dokument koji smo zabeležili jer je koncertni nastup u poslednje dve godine postao retko i dragoceno iskustvo, maltene privilegija do koje retko dolazimo kao muzičari. Zahvalna sam Gročanskim svečanostima, bendu i ekipi koji su nam svi zajedno omogućili da sačuvamo taj trenutak i prenesemo koncertnu atmosferu i kroz snimak. Uprkos nesviranju tokom 2020. godine, aranžmani naših pesama doživeli su osveženje zahvaljujući Mileni Janučurić sa kojom je pravo uživanje nastupati. Nadam se da ćete uživati u koncertu kao što smo i mi,” rekla je Ana Ćurčin.

Uz standardnu postavu – Ana Ćurčin – glas, gitara, usna harmonika, Goran Antović – klavijature, Marko Cvetković – bas i Filip Mratinković – buban, kao standardna gošća svirala je Milena Jančurić (+1) – flauta. Repertoar su činile pjesme s oba albuma – “Sketches of Belonging” i “Differences”, uz dvije još neobjavljene pjesme – “Shadow” i “Abandoned”, kao i “Tu” koja je nekoliko tjedana kasnije dobila nagradu Fondacije Milan Mladenović za najbolju pjesma po mišljenju stručnog žirija u 2021. godini. Na samom koncertu izvedeno je još desetak pjesama, a objavljen je samo izbor numera koje predstavljaju esenciju nastupa Ana & The Changes.

Film je režirao Nemanja Babić (autor spota za “Differences”), montažerka je bila Sara Jovanović, a snimatelji su bili Pablo Ferro Živanović i Antonije Manojlović. Koncert je snimio dizajner zvuka Dejan Vučković, a miks i master uradio je Goran Antović. Prijatelj projekta bio je Koncept 45 store.

Ana & The Changes za 2022. godinu pripremaju nekoliko novih singlova, EP sa pjesmama na srpskom jeziku i jedno specijalno izdanje za kraj godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X