Andrew Bird i Phoebe Bridgers u novom duetu ‘I Felt a Funeral, In My Brain’

Pjesma se temelji na istoimenoj pjesmi Emily Dickinson.

Andrew Bird “I Felt a Funeral, In My Brain”

Andrew Bird vratio se s novom pjesmom. “I Felt a Funeral, In My Brain” je duet s Phoebe Bridgers, s tekstom adaptiranim iz istoimene pjesme Emily Dickinson.

“Naišao sam na ovu pjesmu Emily Dickinson i otkrio da je to najživopisniji opis unutarnjeg svijeta s kojim sam se ikada susreo”, rekao je Andrew Bird u izjavi. “To je zatim nadahnulo pjesme s albuma “Inside Problems”. S kim je bolje pjevati nego s Phoebe Bridgers? Poslao sam joj demo i eto nas. Hvala izdavaču gospođe Dickinson na Harvard University Pressu što nam je dopustio korištenje ove pjesme. Koliko sam shvatio, njezine pjesme nisu bile objavljene onako kako je namjeravala sve do 1950-ih – to jest, bez uplitanja njezinih muških urednika.”

“I Felt a Funeral, In My Brain” prva je pjesma Andrewa Birda od izdavanja njegovog ovogodišnjeg albuma “Inside Problems”. LP je uključivao singlove “Underlands” i “Atomized”, a nakon njegovog izdavanja uslijedila je turneja s Iron & Wine.

Drugi album Phoebe Bridgers, “Punisher”, objavljen je 2020. Kasnije je predstavila svoj EP “Copycat Killer”, koji uključuje orkestralne aranžmane pjesama s “Punishera”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X