Ane Paška i bend FengShui imaju ‘Treći svjetski Mir’

Ane Paška objavila je autorski video ‘Treći svjetski Mir’ u suradnji s bendom FengShui iz Paga.

Ane Paška ‘Treći svjetski Mir’ (foto: Kaja Zulin)

Performerica i glazbenica Ane Paška objavila je autorski video “Treći svjetski Mir” uz pjesmu „Universe“ paškog funky rockbenda FengShui.

„Materijal je snimljen na proljeće 2018. godine kao dio sedmodnevnog eksperiduhalnog stvaranja koje se događalo jako spontano i intuitivno, s puno improvizacije i užitka. Pojam „eksperiduhalnog“ stvaranja ili stvaranje „eksperiduhalnog filma“ nastao je upravo tih dana kao svojevrsno „proširenje“ eksperimentalnog i radikalnije odlaženje u polje intuitivnog i energetskog.“

Ekipu Trećeg svjetskog Mira sačinjavaju snimatelji Kaja Zulin i Ante Majić, kostimografkinja, scenografkinja i rekviziterka Miranda Vidović, producentica Marijana Radoš i autorica Ane Paška.

„Materijal je ležao dvije godine u kompjuteru ali svojom se živošću u meni redovito montirao dok se nije dogodilo prepoznavanje materijala s pjesmom „Universe“ benda FengShui čiji su članovi moji super prijatelji i glazbenici s kojima sam odrasla svirajući po napuštenim paškim prostorima, plažama i garažama, tako da njihov pristanak meni znači puno više od suradnje a to je potvrda prijateljstva. Sama ideja Trećeg svjetskog Mira u meni je godinama vibrirala kao metaforički i pjesnički odgovor na prijetnje Trećim svjetskim ratom iako sam duboko fascinirana činjenicom da ne postoji množina od riječi Mir. Mir bi se uvijek trebalo pisati velikim slovom. To su i neka od promišljanja koja volim dijeliti s publikom dok izvodim svoje Improvizije.“

S obzirom na sve ono što se trenutno događa u svijetu, pravo je vrijeme za individualnu i kolektivnu konzumaciju i integraciju Trećeg svjetskog Mira.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X