Ane Paška u pjesmi ‘Leptir’ progovara o jedinom ljudskom resursu za življenje

Ane Paška objavila je novu pjesmu, stilski drugačiju od njenih dosadašnjih radova, iako se itekako osjeća njen specifičan senzibilitet i poetika. Pjesma ‘Leptir’ poziva i podsjeća na ono duboko ljudsko što nosimo u sebi, a to je kapacitet za ljubav, jedini istinski resurs za preživljavanje, odnosno življenje.

Ane Paška (Foto: Kaja Zulin)

Leptir je jedna od onih pjesama koje sam napisala za drugoga, pa mi se vratila, odlučna da se izrazi kroz moja usta, neću lagati, volim je od početka, s vremenom sam je zavoljela još više, za razliku od ‘Tice’, ‘Leptir’ ima strofu i refren, kažu, prava pjesma, može se pjevati i moliti u isto vrijeme, čak i slaviti, pogotovo danas, kada se naoko čini da nemamo razloga za slavlje, imamo jedan ali najvažniji razlog za pustiti ljubav da vodi svijet, tako ćemo znati da ima smisla što u ovom životu pripadamo vrsti koja se zove Čovječanstvo”, pojašnjava Ane Paška.

Pjesma je snimljena u studiju Magash Audio, u jednoj uskoj paškoj uličici, uz puno dobre volje i nasmiješenih srca paških trubadura.

Mario Vranić svirao je gitaru, Marin Buljanović osim gitare, bass gitaru i tapan, na trubi se zaigrao Danijel Grašo, saksofon Ivo Maržić, klarinet Davor Dobrijević.
Snimanje, mix i mastering napravio je Domagoj Magaš.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X