Archie Bronson Outfit na INmusic festivalu

Archie Bronson Outfit, bend koji je u Zagrebu nastupio na prvom izdanju INmusic festivala, vraća se ove godine na pozornicu istog.

Archie Bronson Outfit

Archie Bronson Outfit je divlji, psihodelični britanski indie-blues-rock trio, a njihova je glazba šaroliki spoj popa, noisea, eksperimenata i neočekivanih gitarskih egzibicija. Do sada su izdali tri albuma: Fur (2004), Derdang Derdang (2006) i Coconut (2010).

Trojka, inače prijatelji od malih nogu, u početku su uglavnom svirali po lokalnim klubovima i pubovima u zapadnoj Britaniji, i istovremeno studirali umjetnost. Nakon što su napustili rodni Wiltshire i otišli u London, zamijetila ih je izdavača kuća Domino Records (Franz Ferdinand, Arctic Monkeys) koja im je izdala debi album Fur 2004. godine.

U travnju 2006. godine izašao je drugi album Archie Bronson Outfita Derdang Derdang, čiju produkciju potpisuje Jacquire King, producent koji je surađivao i s drugim poznatim glazbenicima kao što su Tom Waits ili Kings of Leon. Album je dobio odlične kritike uglednih glazbenih časopisa kao Mojo, Uncut i Time Out. Časopis Mojo ocijenio je album s četiri od pet zvijezdica, Uncut isto tako, dok je Time Out album ocijenio najvišom ocjenom. Prestižni Mojo ih je nagradio i nominacijom za najbolji novi band (Best New Act Nomination) zajedno s novim sastavom Jack Whitea, The Raconteurs. New Musical Express, još jedan ugledni glazbeni časopis, opisao je jedinstven zvuk britanskog trija vrlo jednostavno: “Izvrsno divlje.”

Treći album, Coconut, ugledao je svjetlo dana 2010. godine, te pokupio izvrsne kritike NME-a, Drowned in Sounda i Moja, koji album uglavnom opisuju kao “euforičnog”, “divljeg” ili “prljavog”. Ono u čemu se svi slažu jest da je njihova muzika beskompromisna.

Archie Bronson Outfit bili su gosti prvog izdanja INmusica, 2006., a šest godina kasnije vraćaju se na INmusic kako bi pokazali što to znači biti beskompromisan, euforičan i divlji sastav. Archie Bronson Outfit pridružuju se line upu INmusica, koji do sad uključuje The Cranberries, Franz Ferdinand, Gorillaz Sound System, Plan B, Mando Diao, Gogol Bordello, General Elektriks, Dry the River i mnoge druge.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X