Arnold Schwarzenegger održao govor o demokraciji s mačem u ruci

‘Predsjednik Trump je propali lider. Ući će u povijest kao najgori predsjednik ikad. Dobra stvar je što će uskoro biti nebitan kao stari tweeta’, izjavio je glumac.

Arnold Schwarzenegger i Conanov mač (Izvor: Twitter)

“Vidite li ovaj mač? Ovo je Conanov mač. Sad jedna stvar o mačevima: što više kalite mač, on postaje jači. Što ga više udarate čekićem i zatim ga zagrijavate u vatri, zatim ga gurnete u hladnu vodu, zatim opet lupite, zatim uranjate u vatru i vodu, i to češće radite, on postaje jači. Ne govorim sve ovo jer želim da postanete stručni proizvođači mačeva. Ali naša je demokracija poput čelika ovog mača. Što je više kaljena, ona postaje  jače. Naša je demokracija kaljena ratovima, nepravdama i pobunama. Vjerujem da ćemo, koliko god smo potreseni zbog događaja posljednjih dana, izaći jači jer sada razumijemo što se može izgubiti”, izjavio je Arnold Schwarzenegger.

U video izjavi glumac se osvrnuo i na svoju obiteljsku povijest i svoje iskustvo kao američkog imigranta u mladosti. Za Trumpa je rekao sljedeće: “Predsjednik Trump nastojao je srušiti rezultate izbora – i to poštenih izbora! Puč je tražio zavaravajući ljude lažima. Moj otac i naši susjedi također su bili zavedeni lažima i znam kamo takve laži vode.” Dodao je: „Predsjednik Trump je neuspješni lider. Ući će u povijest kao najgori predsjednik ikad. Dobra stvar je što će uskoro biti nebitan kao stari tweet.”

Video je završio pozivom na jedinstvo: „Bez obzira na vašu političku pripadnost”, rekao je, „molim vas da mi se pridružite u obraćanju izabranom predsjedniku Bidenu:„ Izabrani predsjedniče Biden želimo vam veliki uspjeh kao našem predsjedniku. Ako uspijete, uspjela je i naša nacija.”

Cijelo obraćanje možete pogledati  ispod:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X