Artan Lili u Ksetu – Nema stajanja

Krajem studenog prošle godine beogradska grupa Artan Lili nastupila je u zagrebačkom Klub.-u pred duplo manjim auditorijem nego sinoć u KSET-u, što je dokaz da se dobar glas o bendu širi među zagrebačkom publikom.

Artan Lili u Ksetu (Foto: Zoran Stajčić)
Artan Lili u Ksetu (Foto: Zoran Stajčić)

Četvorka koju predvodi pjevač i basist Bojan Slačala i koju pored njega čine Dragan Knežević, Romana Kasumović i Marko Ajković itekako je i opravdala svoju kvalitetu, no na visini zadatka nije bio razglas u KSET-u. Za bend koji se još naziva i noise popom bilo je svakako pretiho ono što je izlazilo iz zvučnika kluba.

Artan Lili u Ksetu (Foto: Zoran Stajčić)
Artan Lili u Ksetu (Foto: Zoran Stajčić)

A sad je li do ton majstora ili zbog predostrožnosti može se dvojiti, no činjenica jest da je KSET u posljednje vrijeme nekome na meti, jer policija se učestalo pojavljuje i traži da se sve stiša i naplaćuje kazne zbog buke. Samo što je to paradoks jer, eto, klub studenata elektrotehnike (za koji bi se možda moglo očekivati da ima najbolji razglas na svijetu jer ako netko može složiti razglas kako treba onda je to upravo društvo profesora i studenata elektrotehnike), i nema nešto posebno snažan i kvalitetan razglas u gradu. U takvoj situaciji slati policiju zbog buke je nonsens.

Artan Lili u Ksetu (Foto: Zoran Stajčić)
Artan Lili u Ksetu (Foto: Zoran Stajčić)

No posljednje neugodno iskustvo iskusili su istarski Barbari prije desetak dana kad je policija prekinula njihov nastup. Jučer se na sreću nije dogodila takva incidentna situacija, ali je zato ‘platio’ ugođaj u kojem se zvuk grupe Artan Lili teško probijao do zadnjih redova kluba. Takva je bila i atmosfera, prvi redovi u euforiji sa spremnim „Hoćemo još!“ nakon odsviranog hita „Ako stanemo tu“ na kraju službenog dijela, dok su zadnji redovi kluba bili pomalo inertni.

Artan Lili u Ksetu (Foto: Zoran Stajčić)
Artan Lili u Ksetu (Foto: Zoran Stajčić)

No Artan Lili je zato ‘udarao’ puno žešće i sigurnije nego u Klub.-u prije četiri mjeseca. „Novi zvuk u gradu“ bilo je odlično otvaranje, zatim su uslijedile „Moja pesma“, „A šta bi bilo da sam ja odustala od svog sna“, „Sve iz početka“ i „Vreme protiv čoveka“. Slačala je najavio i novu pjesmu „Sajko“ koja će ujedno biti sljedeći singl s njihovog debi albuma u nastajanju s kojeg u vremenskim razmacima objavljuju pjesmu po pjesmu. „Sajko“ za razliku od „Ako stanemo tu“ nema nikakvih dodirnih točaka s popom, već je to pravovjerni rock komad kojim Artan Lili vješto unose nova iznenađenja u svoj zvuk. „Srce“ i „Džoni“ nakon nje bile su logični adrenalinski slijed.

Artan Lili u Ksetu (Foto: Zoran Stajčić)
Artan Lili u Ksetu (Foto: Zoran Stajčić)

Oproštaj od zagrebačke publike bio je uz „Najbolje što znam“, kad se Slačala zahvalio i bendovima koji su svirali ispred njih, tj. zagrabačkom Go No Go i dalmatinskom Pešes. Za zaključiti je da dobra priča svakako dobiva svoj zamah, jer nakon Slačalinog benda Stuttgart Online koji je prije dva tjedna svirao u Vintage Industrial Baru, pokazalo se da i Artan Lili bilježi rast interesa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izdvojeno

Idi na Vrh
X