‘Avatar: The Way Of Water’ mora postati ‘film s trećom ili četvrtom najvećom zaradom u povijesti’ da bi bio isplativ

‘Najgori poslovni slučaj u povijesti filma,’ kaže redatelj James Cameron.

“Avatar: The Way Of Water” (foto: 20th Century Studios)

James Cameron opisao je proizvodne troškove filma “Avatar: The Way Of Water” kao “jako jebeno visoke”. U nedavnom intervjuu za GQ, redatelj je rekao da je snimanje nastavka njegovog blockbustera iz 2009. – najuspješnijeg filma svih vremena – koštalo toliko da je studiju rekao da predstavlja “najgori poslovni slučaj u povijesti filma”.

Prema The Hollywood Reporteru, budžet za The Way Of Water kreće se između 350 i 400 milijuna dolara, što ga čini jednim od najskupljih filmova svih vremena, uz “Avengers: Endgame” i “Age of Ultron”. Cameron tvrdio da bi nastavak trebao postati “treći ili četvrti film s najvećom zaradom u povijesti”, kako bi se jednostavno ostvario rezultat. “To ti je prag”, rekao je. “To ti je rentabilnost.”

Kako sada stoji, treći i četvrti film s najvećom zaradom svih vremena su “Star Wars: The Force Awakens” i “Avengers: Infinity War” koji su zaradili 2,05, odnosno 2,04 milijarde dolara. Prvi “Avatar” trenutno je film s najvećom zaradom svih vremena s prihodom od 2,9 milijarde dolara. “Avengers: Endgame” je drugi s 2,79 milijarde, dok je “Titanic” (koji je također režirao Cameron) treći s 2,2 milijarde dolara.

Cameron je ranije sugerirao da bi mogao prijevremeno prekinuti franšizu Avatara ako nadolazeći nastavak ne bude imao dobre rezultate na kino blagajnama. Redatelj je prvotno planirao snimiti ukupno pet filmova.

“Tržište bi nam moglo reći da smo gotovi za tri mjeseca, ili smo možda polugotovi, što znači: ‘U redu, dovršimo priču unutar trećeg filma, a ne nastavljajmo unedogled’, ako jednostavno nije isplativo,” filmaš je rekao za Total Film. “Sada smo u drugačijem svijetu nego što smo bili kad sam ih pisao”, dodao je. “Pandemija i streaming učinili su svoje. Ili, obrnuto, možda ćemo ljude podsjetiti zašto se zapravo odlazi u kino. Ovaj film to definitivno čini. Pitanje je: koliko je ljudi sada uopće briga?”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X