Bad Copy i Dregermajster Crew u Tvornici – džukci i krigl-majstori

Prilika da iz prve ruke proučimo skillse najštrokavijeg srpskog hip-hopa, a i prljavijeg domaćeg, pružila se u petak navečer u Tvornici gdje su nastupili Bad Copy koji se u većini setliste držao materijala s povratničkog albuma ‘Krigle’.

Dregermajster Crew u Tvornici (Foto: Marko Plečko)

Uvod u znojnu večer, pružili su dečki iz Dregermeister Crewa, tri MC-ja i dva toastera, s producentom Kiddarom. Čopor od već skoro dvadesetak duša sve redom prodanih đavolu, djeluje od 2008., a predstavio je Zagrebu materijal s prošlogodišnjeg, petog, albuma „Šampionat 2013: Borba Frente, Borba!“. Vesela i obješenjačka kvartovska ekipa, kojima nijedna kulenova seka nije sveta, šusaju svoje džukačke rafale u mikrofon, preko oštrih i rudimentarnih podloga. Stil koji je odgovor legâ na dalmatinski hip-hop je tu, očito ima i veliku fanovsku bazu. A da dečki imaju ambiciju zasvirat već ovog ljeta na terenu Masakarska-Zaostrog pokazali su i skakutanjem uz Vucinu „Volim piti i ljubiti“.

Bad Copy u Tvornici (Foto: Marko Plečko)

Nastup Bad Copyja započeo je s „Esi mi dobar“ i energijom koja je uvelike pomela dojam prijašnjeg benda, ipak podosta prizemljenog pivom. Sky Wikluh ušao je lak kao perce i u frazi i na skoku, šarajući zrakom poput kerubina na nečem, sa sigurnim i namćorastim Timbeom koji je par puta izvukao šepurastog Skyja, kao na „Metalcu“. Najviši balkanski MC osjećao se na velikoj pozornici kao doma, tako da je u jednom trenu i ostao ležati.

Publika na koncertu grupa Bad Copy i Dregermajster Crew (Foto: Marko Plečko)

Dobrih 70posto materijala bile su pjesme s „Krigli“, a uzlazna atmosfera prvi peak je razvalila na „Posle 10“, da bi vrh večeri razgazili s „Vodio sam devojku na soju“. Podloge su si, po običaju, puštali sami s laptopa, a bis je izbrijan u freestyle fazonu koji je zaključio Wikluh rokajući u dancehall/reggae stilu. Iako je publika bila dominantno muška, nastup je protekao u duhu čiste i pozitivne emocije. Sat i pol vremena najduhovitije rep-gaže na Balkanu, a i šire, nastavio se s In Da Klub slušaonom good oldschool hip-hopa.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X