Bad Copy i Dregermajster Crew u Tvornici – džukci i krigl-majstori

Prilika da iz prve ruke proučimo skillse najštrokavijeg srpskog hip-hopa, a i prljavijeg domaćeg, pružila se u petak navečer u Tvornici gdje su nastupili Bad Copy koji se u većini setliste držao materijala s povratničkog albuma ‘Krigle’.

  •  
  •  
Dregermajster Crew u Tvornici (Foto: Marko Plečko)

Uvod u znojnu večer, pružili su dečki iz Dregermeister Crewa, tri MC-ja i dva toastera, s producentom Kiddarom. Čopor od već skoro dvadesetak duša sve redom prodanih đavolu, djeluje od 2008., a predstavio je Zagrebu materijal s prošlogodišnjeg, petog, albuma „Šampionat 2013: Borba Frente, Borba!“. Vesela i obješenjačka kvartovska ekipa, kojima nijedna kulenova seka nije sveta, šusaju svoje džukačke rafale u mikrofon, preko oštrih i rudimentarnih podloga. Stil koji je odgovor legâ na dalmatinski hip-hop je tu, očito ima i veliku fanovsku bazu. A da dečki imaju ambiciju zasvirat već ovog ljeta na terenu Masakarska-Zaostrog pokazali su i skakutanjem uz Vucinu „Volim piti i ljubiti“.

Bad Copy u Tvornici (Foto: Marko Plečko)

Nastup Bad Copyja započeo je s „Esi mi dobar“ i energijom koja je uvelike pomela dojam prijašnjeg benda, ipak podosta prizemljenog pivom. Sky Wikluh ušao je lak kao perce i u frazi i na skoku, šarajući zrakom poput kerubina na nečem, sa sigurnim i namćorastim Timbeom koji je par puta izvukao šepurastog Skyja, kao na „Metalcu“. Najviši balkanski MC osjećao se na velikoj pozornici kao doma, tako da je u jednom trenu i ostao ležati.

Publika na koncertu grupa Bad Copy i Dregermajster Crew (Foto: Marko Plečko)

Dobrih 70posto materijala bile su pjesme s „Krigli“, a uzlazna atmosfera prvi peak je razvalila na „Posle 10“, da bi vrh večeri razgazili s „Vodio sam devojku na soju“. Podloge su si, po običaju, puštali sami s laptopa, a bis je izbrijan u freestyle fazonu koji je zaključio Wikluh rokajući u dancehall/reggae stilu. Iako je publika bila dominantno muška, nastup je protekao u duhu čiste i pozitivne emocije. Sat i pol vremena najduhovitije rep-gaže na Balkanu, a i šire, nastavio se s In Da Klub slušaonom good oldschool hip-hopa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X