Bambiji zavladali glavnom pozornicom, Lada svirala sa slomljenom rukom

Drugi dan Terranea pamtljivo su otvorili Leut Magnetik i The Bambi Molestersi.

Bambi Molesters (Foto: Tomislav Sporiš)

„Ma mogu ja to“, bilo je prvo što nam je rekla Lada Furlan, basistica Bambi Molestersa kad smo je jučer sa sinom i suprugom, i s rukom u gipsu, sreli u press centru Terraneo festivala. I zbilja može. Bambiji su odradili svoj standardni surf-set na Terra stageu, Lada je donimirala pozornicom, a gips na ruci činio se više kao modni detalj, nego kao smetnja.

Drugog dana festivala bura je i dalje radila probleme satnici, tonske probe prvih bendova odrađene su sekundu prije nastupa, a zbog straha od naleta vjetra, Leut Magnetik svirali su pola metra ispod krova. No, Goran Tudor i njegovo društvo, koje smo posljednjih godina tako rijetko viđali na koncertima, svoje su nam glazbene vizije isporučili u ugodnom zvučnnom paketu. Kako su nam rekli u kasnijem razgovoru, u snimaju se nove stvari, atmosfera u bendu je odlična, a i zvuk je promijenjen.

Xaxaxa, post-rock grupa sastavljena od članova Bernays Propagande koju smo gledali jučer, otvorili su Aqua stage, dok su zagrebački Man Zero čvrstinom riffova zakucali nekoliko stotina znatiželjnika pred pozornicom.

Na Aero stageu sasvim druga priča. Nina Romić, samozatajna kantautorica čija reputacija svakim danom sve više raste, prisilila je svojim katatoničnim autorskim uradcima publiku da sjedne pred binu. I tada je to postala prava uživancija svima onima sklonom njezinu zvuku, jer iza Aera je zalazilo sunce, Nina je prebirala po žicama i … što biste više htjeli. Na noge se moralo ustati kad se na pozornicu izašao Ti Ritu Piri Pip, šibenski funk/rock sastav, koji vas sa svojom brass sekcijom, dominantnim basom i živopisnim vokalom jednostavno zove na skakanje.

Drugi dan Terranea miriše na uspjeh. Ako je suditi po jučerašnjoj gužvi od oko osam tisuća ljudi, danas bi se na Janelle Monae, The National i Mogwai trebalo skupiti kudikamo više posjetitelja. Buri u inat.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X