Bandcampovi petci će se nastaviti do kraja godine

Prodajna akcija za pomoć nezavisnim glazbenicima i izdavačima započela je u ožujku ove godine.

Bandcamp

Bandcamp Fridays tj. Bandcampovi petci su mjesečni događaj na kojem se usluga distribucije glazbe odriče prihoda od prodaje na jedan dan, a kako poručuju iz te internetske platforme, akcija će se nastaviti do kraja godine.

Platforma je pokrenula inicijativu još u ožujku ove godine kao jednokratnu reakciju na financijski krah uzrokovan pandemijom koronavirusa glazbenicima širom svijeta, pri čemu su svirke, turneje i glazbeni festival širom svijeta otkazani ili odgođeni. Za 24 sata 100 posto prihoda od kupovine glazbe i robe na Bandcampu otišlo je izravno umjetnicima i izdavačima. Platforma obično uzima 15 posto od digitalne prodaje i 10 posto od prodaje robe.

Nakon uspješnog predstavljanja (u kojem su glazbenici zaradili više od četiri milijuna dolara), Bandcamp je najavio nastavak inicijative, donirajući svoj udio u prihodima za tri razdoblja od 24 sata u svibnju, lipnju i srpnju. Bio je to do sada izuzetno uspješan poduhvat – tijekom četiri odvojena dana Bandcamp kaže da su obožavatelji stavili više od 20 milijuna dolara izravno u džepove umjetnika i izdavača.

Sada su najavili da će se Bandcamp petkom nastaviti s akcijom, jednom mjesečno, do kraja godine, jer pandemija nastavlja imati ogroman negativni financijski utjecaj umjetnicima i etiketama širom svijeta.

“Hvala svim izvođačima i izdavačima koji su s nama podijelili svoju glazbu, te obožavateljima koji su svoje teško zarađene kovanice potrošili kako bi podržali izvođače koje vole”, napisao je izvršni direktor Ethan Diamond u izjavi na web stranici Bandcamp.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X