Banka JPMorgan Chase prekinula finacijsku suradnju s Kanyeom Westom

Pjevačevi antisemitski stavovi utjecali su i na njegovo poslovanje.

Kanye West (Foto: Wikipedia)

Usred sve veće kontroverze, JPMorgan Chase je raskinula svoje partnerstvo sa Westom. U priopćenju američke multinacionalne investicijske banke i financijske tvrtke navodi se da su “odlučili prekinuti svoj bankarski odnos s Yeezy, LLC i njegovim povezanim subjektima”.

Prema komentatorici konzervativki Candace Owens, JPMorgan Chase nije naveo “nikakav službeni razlog” za svoju odluku. Izjava banke uputila je Yea da “odmah prenese (svoje) poslovanje u drugu financijsku instituciju prije 21. studenog 2022.”.

Dodano je: “Kako biste izbjegli kašnjenja transakcija, predlažemo da prestanete obrađivati ​​transakcije Društva i/ili koristiti bilo koje proizvode povezane s računima pet radnih dana prije planiranog datuma zatvaranja gore navedenog.”

Sve možete vidjeti u twittovima ispod:

Podsjećamo da su u nedjelju 9. listopada Westu do daljnjeg suspendirani Twitter i Instagram računi nakon dijeljenja antisemitskih objava na te dvije platforme. Glasnogovornik Twittera rekao je za BuzzFeed News da je “dotični račun zaključan zbog kršenja Twitterovih pravila”.

Mnogi umjetnici, slavne osobe, političari i organizacije od tada su javno osudili Kanye Westa zbog njegovih izjava, uključujući Jacka Antonoffa, Davida Schwimmera i njujoršku kongresnicu Alexandriu Ocasio-Cortez.

West je potom dao daljnje antisemitske komentare u novootkrivenim snimkama iz svog nedavnog intervjua na Fox Newsu.

Prošlog tjedna, u međuvremenu, West se suočio s negativnom reakcijom nakon što je nosio košulju ukrašenu sloganom “White Lives Matters” na Tjednu mode u Parizu, a sad je došlo do toga da banka raskida poslovanje s njim i njegovim poslovnim subjektima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X