Barbara Munjas objavila ‘Farewell’, gorko-slatku glazbenu posvetu neizbježnim rastancima

Barbara Munjas, jedna od najsvestranijih kantautorica na sceni, u ožujku je objavila svoj dugoočekivani prvi samostalni album ‘Right Place & Right Time’, a u četvrtak 22. rujna nastupa u zagrebačkom klubu DvaOsam.

Barbara Munjas ‘Farewell’

Album “Right Place & Right Time” je lovorikama ovjenčala domaća glazbena kritika, osvojio je i srca publike, a nakon singlova “I Will Be Standing”, “Gone back” i “Like I Wanted stiže “Farewell” – gorko-slatka glazbena posveta neizbježnim rastancima.

“Ovo je pjesma koja u meni istovremeno budi osjećaj sjete i olakšanja jer je suština njene priče promjena. Predstavlja čišćenje od ustajalih odnosa i nagovještaj svježine. U njoj se pozdravljam sa svim dragim ljudima s kojima je moje vrijeme isteklo ili na duže vrijeme stalo. Nekad se u životu ne mora ništa dogoditi već jednostavno dođe do zahlađenja, zasićenja, putevi se raskrste, interesi promjene, a najbolje je ako se ne držimo pretjerano za te uspomene, tj prošla prijateljstva. Treba ih čuvati u sjećanjima no ne i dozvoliti im da nas preuzmu”, o pjesmi je otkrila Barbara.

Kao i uvijek do sada, Barbara poseban naglasak stavlja na vizualni segment koji nadopunjava njezinu glazbenu ekspresiju. Prateći video spot slijedi emociju pjesme, a režirala ga je i snimila Barbarina dugogodišnja suradnica Ana Knežević koja je savršeno pretočila osjećaje u sliku i atmosferu. Spot se kroz slike sjećanja bavi s jednom vrstom rastanaka, rastankom u kojem nema gorčine, bijesa i neprihvaćanja, odrasli rastanak tj. rastanak zrelih osoba.

Barbara Munjas (Foto: Ana Knežević)

“Ovaj audiovizualni uradak istražuje psihološki i emocionalni put prekida. Od žaljenja, prisjećanja lijepih trenutaka i uspomena, do promjene koja donosi osjećaj konačne rezignacije i mira s donesenom odlukom. Lajtmotiv koji se pojavljuje kroz cijeli narativ, traper jakna je mladića koja se pojavljuje u svim narativnim fazama i koja protagonistkinju drži kao zatočenicu odnosa. Upravo zato spot kulminira njenim paljenjem u vatri te tribalističkim slavljem kojim se ona oprašta od sjećanja i uspomena na odnos”, ispričala je Ana Knežević.

Produkciju pjesme potpisuje Alen Bernobić koji kaže da je aranžmanski ovo jedna ‘light’ pjesma koja nadopunjava sve ono što je već nametnuto u suštini s gitarom i vokalom, a glavni pokretač koji pjesmu gura u neki plesni groove je bas linija Marka Kalčića koja ide neumorno, poput kakvog vlaka.

Publika će “Farewell”, kao i druge Barbarine glazbene poslastice, imati priliku uživo čuti u zagrebačkom klubu Dva Osam u četvrtak 22. rujna s početkom u 21 h. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 50 kn ili na dan koncerta po 70 kn.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X