Barbara Munjas: Vulkan je eruptirao! Uzela sam papir, olovku, gitaru…

S Barbie može na lijepo ili na manje lijepo. S Barbie može plavo, s Barbie može rozo, a može i Ken!

Barbara Munjas (Foto: Ira Tomić)

Pet do petnaest izvođača koji su te najviše izudarali po srcu i pored svakog bar malo odgovora zašto…

Barbara Munjas: PJ Harvey, ta mala predivna žena puna energije, nabrijanosti, jednostavnosti i mogućnosti da jednostavne stvari kaže na tako moćan način me oduševljava u svim svojim fazama! To je moćno žensko stvorenje! Ona je ipak možda najviše zarezala moje srce. Svojim interpretacijama, sviranjem… ma vrh!

Pere Ubu sam otkrila nedavno, pred par godina i mislim da je ono što me je privuklo njima prije svega bio utjecaj koji su ostavili na bend u kojem sam tada pjevala (Gustafi), a nakon toga David Thomas. Taj čovjek može pjevati zbilja o bilo čemu i uvijek mi je zanimljiv, a da nema takav glas kakav ima vjerojatno bi to bilo nešto sasvim deseto! To je inteligentno ludilo.

Amy Winehouse – bez dlake na jeziku, drska, bez srama, božanskog glasa. Mislim da je to dovoljno!

No Doubt – to sam slušala još dok sam bila u Osnovnoj. Baš sam si neki dan razmišljala čime su me privukli. Mislim da je kriva Gwen. Lijepa, zanimljiva, odlično pjeva, dobri tekstovi. Veseli i nabrijani, puni pozitivne energije. To je to.

Dimitri From Paris ili da budem preciznija njegovi kompilacijski albumi “A Night At The Playboy Mansion” i “After The Playboy Mansion”. Ta sam dva albuma neko vrijeme bjesomučno preslušavala. Ti su albumi puni predivnog disca i fankice koja je ostavila dosta utjecaja na mene, housea koji me neko vrijeme okupirao poprilično, predivni vokali, trube i bass koji te tjera na ples. Volim ples i volim muziku koja te tjera na ples. A u to sam vrijeme dosta slušala Saint Germain i Saint Germain des Pres Cafe i taj đir. Ne znam zašto, ali to me je oduševljavalo i ostavilo je puno traga u onome što sada izlazi iz mene, no ipak izlazi u nekom drugom pogledu.

Moloko isto spada u taj period mog života!

Onda su tu bili Offspring, System Of A Down, Doorsi, Grinderman, Tom Waits… Neko vrijeme sam ful slušala Destiny’s Child… Svašta!

Barbara Munjas (Foto: Ira Tomić)

‘Sexy’ znači što, da te pitaju s mikrofonom u ruci i pred auditorijem TV dnevnika – koje je točan odgovor ako ga uopće ima?

Barbara Munjas: Nešto što privlači.

Što će Barbari napraviti na domaćoj glazbenoj sceni?

Barbara Munjas: Barbari će jedino malo rasfriškati scenu ako sve bude išlo onako kako je krenulo, a hoće, jer nismo ludi da mijenjamo putanju. Ljudima fali malo optimizma, mi ga imamo i u sebi i u pjesmama bez obzira na tematiku pojedinih pjesama.

Kad će debi album? I kako će? Ono sve što si slala mailom meni je na bazi podrumske snimke i lo fi bilo silno friško i cupkajuće i energično i baš posjedalo kako valja… Ispričaj mi ponešto o materijalu koji će tvoriti debi album. Spomenula si za druženja u ZG-u spiku da bi to rado plasirala download only i odmah za džabe, pa da se na terenu naplati?

Barbara Munjas: Voljela bih da izađe prije ljeta. Stavili smo si kao neki datum do 15. lipnja, ali ćemo vidjet ako ćemo uspjet do tada. Kako svatko od nas iz benda sluša neku svoju vrstu glazbe, materijal je prožet različitošću svakog od pojedinaca. Svatko fura neki svoj stil koji na kraju tvori malo drukčiju cjelinu od onih kakve smo navikli slušati. Ima puno plesnih ritmova, a u principu je sve vrlo jednostavno, dušu dalo za cupkanje i čagicu! Ma ima zbilja svega! Tekstovi su više-manje ljubavne tematike, no ima i nekih izuzetaka. Ima utjecaja svega što smo slušali. Još uvijek ne znamo koje ćemo pjesme staviti na album jer imamo brdo materijala, no album će vjerojatno sadržavati 13 pjesama. Pa gledali smo da bi možda najradije taj materijal dali ljudima da slušaju i to je to. Tko uopće više kupuje muziku? Tako da ćemo mi ako uspijemo u tom naumu svoju muziku pokloniti narodu. A o naplati ćemo razmišljati kad dođe vrijeme za to, he, he! No vjerojatno ćemo i tiskati nešto CD-a, jer ipak je lijep osjećaj imati finalni produkt u rukama. Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X