Barry Gibb iz Bee Geesa ovjenčan titulom viteza za nemjerljiv doprinos glazbi i filantropiji

Ustanite, Sir Barry Gibb.

  • 5
    Shares
Sir Barry Gibb s obitelji tijekom ceremonije u Buckinghamskoj palači (izvor: screenshot YouTube)

Barry Gibb iz Bee Geesa ovjenčan je titulom viteza. Sada Sir Barryu Gibbu titula je data za nemjerljiv doprinos u glazbi i filantropiji. Bee Gees zajedno s Barryem Gibbom jedna su od najuspješnijih pop grupa svih vremena, a hitovi poput “Night Fever”, “Stayin Alive”, “How Deep Is Your Love” ili “Tragedy And Words” usječeni su u planetarnoj kolektivnoj memoriji.

Gibb je sada jedini živući član Bee Geesa, braća Maurice i Robin preminuli su 2003., odnosno 2012. godine, a Sir Barry ih se, tijekom ceremonije u Buckinghamskoj palači i sjetio.

“Da nije bilo moje braće ni ja ne bih bio ovdje” , priznao je Gibb, a potom nastavio: “Nadam se da su sada negdje, svjesni ove titule, nadam se da su ponosni. Vjerujem u to.”

Kako piše Press Association, Gibb je tijekom govora prokomentirao i instituciju viteza riječima: “Ovo je najveća nagrada koju mi je moja kultura mogla uručiti i zbog toga sam beskrajno sretan.”

Sir Barry je tijekom svoje karijere napisao, aranžirao i kompozirao i paletu globalno poznatih pjesama i hitova izvan disco okvira Bee Geesa, uključujući, recimo, i “Islands In The Stream” za Dolly Parton i Kennya Rogersa ili, od ovih “novijeg datuma”, “Emotions” Destiny Childa.

  • 5
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh