Barry Gibb iz Bee Geesa ovjenčan titulom viteza za nemjerljiv doprinos glazbi i filantropiji

Ustanite, Sir Barry Gibb.

Sir Barry Gibb s obitelji tijekom ceremonije u Buckinghamskoj palači (izvor: screenshot YouTube)

Barry Gibb iz Bee Geesa ovjenčan je titulom viteza. Sada Sir Barryu Gibbu titula je data za nemjerljiv doprinos u glazbi i filantropiji. Bee Gees zajedno s Barryem Gibbom jedna su od najuspješnijih pop grupa svih vremena, a hitovi poput “Night Fever”, “Stayin Alive”, “How Deep Is Your Love” ili “Tragedy And Words” usječeni su u planetarnoj kolektivnoj memoriji.

Gibb je sada jedini živući član Bee Geesa, braća Maurice i Robin preminuli su 2003., odnosno 2012. godine, a Sir Barry ih se, tijekom ceremonije u Buckinghamskoj palači i sjetio.

“Da nije bilo moje braće ni ja ne bih bio ovdje” , priznao je Gibb, a potom nastavio: “Nadam se da su sada negdje, svjesni ove titule, nadam se da su ponosni. Vjerujem u to.”

Kako piše Press Association, Gibb je tijekom govora prokomentirao i instituciju viteza riječima: “Ovo je najveća nagrada koju mi je moja kultura mogla uručiti i zbog toga sam beskrajno sretan.”

Sir Barry je tijekom svoje karijere napisao, aranžirao i kompozirao i paletu globalno poznatih pjesama i hitova izvan disco okvira Bee Geesa, uključujući, recimo, i “Islands In The Stream” za Dolly Parton i Kennya Rogersa ili, od ovih “novijeg datuma”, “Emotions” Destiny Childa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X