Batida dolazi na INmusic festival

Na OTP World Stage INmusic festivala stiže još jedna plesna poslastica – Batida je projekt Pedra Coquenãoa, glazbenika i producenta rođenog u Angoli, a koji je odrastao u portugalskoj prijestolnici Lisabonu.

Batida
Batida

Jedinstveni zvuk koji krasi Batidu nastao je spajanjem raznih stilova; house, kuduro, benga, semba, afrobeat i dr., sempliranjem grupa kao što su The Clash, zatim glazbe iz starih angolskih filmova te gostovanjima afričkih MC-ija i glazbenika iz raznih dijelova svijeta. Prvi album “Batida” izašao je 2012. godine te je odlično prihvaćen kako od publike tako i od kritike.

Drugi, aktualni album Dois izašao je 2014. godine za Soundway Records te je inspiriran multikulturalnim okruženjem njegova doma Lisabona te konstantnim putovanjima između Nairobija i Luande, glavnog grada Angole. Dois je rezultat dvogodišnjeg rada, a sampliranje i remiksiranje ostaje okosnica kao i na prvom albumu iako i ovaj album obiluje live instrumentalizacijama i mnoštvom glazbenih gostiju. Engleski, portugalski te zulu, jezici su koji se mogu čuti u pjesmi „Luxo“ koja je nastala u suradnji sa Spoek Mathambom i njegovom ekipom, zajedno sa angolskim MC-ijem Sacerdot-om uz gitarski riff Duncan Lloyda (Maximo Park). No, to nije sve, Coquenão na pjesmi „Céu“ ide još dublje te rastavlja elemente studijskog sessiona grupe Francois & The Atlas Mountains pjesme „Les Plus Beaux“. Njegov svjetski poznati live show uključuje plesače, MC-ije, odlične vizuale uz live elektroniku, a nastupao je na Africa Expressu i Ten Cities projektu, Boiler Room-u te širom Europe na nekim od najvećih festivala. Upravo iz tog razloga ovo ljeto ćemo plesati uz Batidu na OTP World Stageu na predivnom zagrebačkom Jarunu.

Nastup Batide dio je višegodišnjeg ciklusa “Multikulturalizam u glazbi”. Projekt “Multikulturalizam u glazbi” nastoji kroz glazbu u kojoj se zrcali univerzalizam u raznolikosti, ukazati na važnost kulturnih raznolikosti i njihovu nezamjenjivu ulogu u formiranju suvremenog društva i kulture.

INmusic festival organizira se od 22. do 24. lipnja 2015. godine. Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala mogu se nabaviti po cijeni od 299 kuna do 17. travnja. Svoje ulaznice možete uplatiti putem INmusic Webshopa, u dirty old SHOP-u u Zagrebu te u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X