‘Because I’m easy come, easy go’

Prošli tjedan britansku javnost i svjetske medije privukla je memorijalna ploča Freddija Mercuryja, već ovaj tjedan postala je predmetom zločina.

Freddie Mercury u New Havenu 1978. (Foto: Wikipedia)

Kako se iznenada pojavila ploča na Kensal Green groblju tako je iznenada i nestala. S obzirom da nije riječ o klasičnom “kamenu iz zemlje” već o brončanoj ploči koja je bila postavljena u jednom od stupova s brojnim memorijalnim pločama s epitafima za pokojnike.

Ploča s natpisom “In Loving Memory of Farrokh Bulsara 5. sept. 1946.- 24. nov. 1991. Pour Etre Toujours Pres De Toi Avec Tout Mon Amour M.” nestala je, a tabloid Mirror koji je pokrenuo njeno otkriće ranije ove godine ne ističe moguće razloge zbog čega ploče posvećene Freddieju više nema.

Službena stranica groblja nigdje ne ističe slavnog frontmena Queena među svojim slavim pokojnicima, no njegovi posmrtni ostatci sigurno su kremirani na tom groblju.

Ponovno su oživjele spekulacije o tome gdje je mogao završiti pepeo zvijezde i žrtve AIDS-a. S obzirom da se među uslugama Kensal Green groblja može naći prosipanje pepela u zemlju i održavanje željenog cvjetnog grma na tom mjestu postoji verzija da je Freddijev pepeo ispod drveta japanske trešnje. Postoji također verzija u kojoj je pepeo prenesen u Mercuryjev rodni Zanzibar i ona da je prosut u Ženevsko jezero na kojem je povremeno stanovao.

Aktualizirala se i izjava Mary Austin, njegove nasljednice koja bi trebala znati istinu: “Na njegovoj smrtnoj postelji zaklela sam mu se kako nikada neću odati gdje je njegov pepeo. Znam gdje je i to je sve što mogu reći.”

Saznajte više: ‘In Loving Memory of Farrokh Bulsara’

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X