Beck kao Bowie za nova vremena

‘Sound & Vision’ izvode Beck i 167 članova orkestra u kampanji koja promovira reinvenciju klasike.

Beck - Sound And Vision

Unatoč ultra-korporativnoj poveznici između Becka i pjesme Davida Bowiea “Soound & Vision” uspjeh dijela neo-nostalgične kampanje Lincoln kompanije, Beck je uspio stvoriti novu viziju te pjesme uz pomoć 167 članova orkestra na pozornici koja je bila postavljena u punom krugu i tako posve apsorbirala publiku.

Koncept 360° pozornice ideja je slavnog redatelja Chrisa Milka koji je želio stvoriti ugođaj u kojem oni koji okružuju orkestar su sami okruženi glazbom. Beck se tako našao u centru pozornice, a njegov otac, David Campbell dirigirao je orkestrom sastavljenim od članova USC limene glazbe, Dap-Kings, CalArts ansambla udaraljkaških instrumenta karakterističnih za kulturu Indonezije, grupu peruanskih svirača karakterističnih charango andskih gitara, zborova Fred Martin’s iz Kolorada i L.A.’s Millenium, devet gitarista i svirača na theraminu.

Redatelj Milk za snimanje inovativnog glazbenog doživljaja iskoristio je 360° kamere i binauralnu tehniku snimana zvuka što će gledateljima omogućiti gledanje izvedbe iz bilo koje pozicije u dvorani.

Jučer postavljeni video na Youtube dosegnuo je do objave ove vijesti preko 40.000 pregleda. To sigurno neće biti krajnji doseg, jer Beck je ovog puta nadmašio sebe.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QnOmrDzRrGQ[/youtube]

Zadnje od Vijesti

Gasi se Google Play

Digitalna distribucijska platforma će se početi gasiti u rujnu za neke, a

Umro je Rajko Dujmić

Glazbenik je podlegao teškim ozljedama koje je zadobio u prometnoj nesreći u
Idi na Vrh
X