Beirut objavio video spot ‘When I Die’ inspiraran fiktivnim suicidnim kultom

Jedan od najzanimljivijih bendova na današnjoj glazbenoj sceni i skori gost Zagreba, Beirut, objavio je spot za pjesmu ‘When I Die’ sa svog aktualnog, petog studijskog albuma ‘Gallipoli’.

Beirut ‘When I Die’

Sam video spot sniman je u Futuro 13 kući u Berlinu i djelimično je inspiriran fiktivnim suicidnim kultom koji testira svoje granice nizom grupnih eksperimenata. Radnja spota se vezuje i na samu tematiku pjesme, a režiju potpisuje multimedijalni umjetnik Brody Condon.

“Nakon psihosomatske sesije koja je inspirirala omot albuma “Gallipoli”, okupio sam članove benda Beirut prije njihovog nastupa u Berlinu. Bio sam oduševljen njihovom spremnošću na testiranje vlastitih granica a pritom sam bio iznenađen i kad su mi naglasili da nešto slično rade i na nastupima” izjavio je autor videa Brody Condon.

Album „Gallipoli“ sastoji se od dvanaest pesama koje je Zach Condon, osnivač i predvodnik benda Beirut, skladao od zime 2016. godine. Samo ime albuma potiče od gradića u Italiji gde je Condon napravio prvu i naslovnu kompoziciju. Condon je novi album opisao kao „katarzični zagrljaj starog i novog“ budući da je sve pjesme skladao na starom Farfisasynthu koji je koristio za prva dva albuma „Gulag Orkestar“ i “The Flying Club Cup“.

Grupa Beirut premijerno dolazi u naše krajeve i to 13. listopada, u zagrebačku Tvornicu kulture.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X