Beirut objavio video spot ‘When I Die’ inspiraran fiktivnim suicidnim kultom

Jedan od najzanimljivijih bendova na današnjoj glazbenoj sceni i skori gost Zagreba, Beirut, objavio je spot za pjesmu ‘When I Die’ sa svog aktualnog, petog studijskog albuma ‘Gallipoli’.

  • 8
    Shares
Beirut ‘When I Die’

Sam video spot sniman je u Futuro 13 kući u Berlinu i djelimično je inspiriran fiktivnim suicidnim kultom koji testira svoje granice nizom grupnih eksperimenata. Radnja spota se vezuje i na samu tematiku pjesme, a režiju potpisuje multimedijalni umjetnik Brody Condon.

“Nakon psihosomatske sesije koja je inspirirala omot albuma “Gallipoli”, okupio sam članove benda Beirut prije njihovog nastupa u Berlinu. Bio sam oduševljen njihovom spremnošću na testiranje vlastitih granica a pritom sam bio iznenađen i kad su mi naglasili da nešto slično rade i na nastupima” izjavio je autor videa Brody Condon.

Album „Gallipoli“ sastoji se od dvanaest pesama koje je Zach Condon, osnivač i predvodnik benda Beirut, skladao od zime 2016. godine. Samo ime albuma potiče od gradića u Italiji gde je Condon napravio prvu i naslovnu kompoziciju. Condon je novi album opisao kao „katarzični zagrljaj starog i novog“ budući da je sve pjesme skladao na starom Farfisasynthu koji je koristio za prva dva albuma „Gulag Orkestar“ i “The Flying Club Cup“.

Grupa Beirut premijerno dolazi u naše krajeve i to 13. listopada, u zagrebačku Tvornicu kulture.

  • 8
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh