Bernays Propaganda objavio album ‘Zabraneta planeta’, slijedi 66 koncerata

Makedonski post-punkeri Bernays Propaganda su 26. veljače izdali svoj treći album ‘Zabraneta Planeta’, koji je izašao u CD i LP formatu te kao besplatan download za nezavisnu izdavačku kuću Moonlee Records.

Bernays Propaganda 'Zabraneta planeta'

Bernays Propaganda su u nekoliko godina, sa bezbrojnim koncertima te s dva iznimno hvaljena albuma – “Happiness Machines” (2009) i “My Personal Holiday” (2010), brzo stekli status jednog od najaktivnijih i međunarodno prepoznatih bendova iz regije. Na novom albumu “Zabraneta Planeta” može se očekivati njihov prepoznatljivi new wave/post-punk zvuk s jakom plesnom podlogom, čvrstim bubnjanjem i dominantnim, “groovy” zvukom basa, na koje se nadograđuju slojevi bučnih i disonantnih gitarskih dionica, iako ponešto manje “funky” i isprekidano nego ranije. Povrh cijele te atmosfere i nasrtaja energije dodajte još malo politički angažiranih tekstova otpjevanih vrlo upečatljivim ženski glasom, i dobili ste devet novih pjesama, devet novih priča, devet novih manifesta koji pozivaju na radikalne promjene.

Album “Zabraneta Planeta” je izašao u CD i 12“ vinilnom formatu, kao udruženi pothvat više izdavačkih kuća – Moonlee Records, Napravi Zaedno, MKC (oba Makedonija) i Prügelprinz Records (Njemačka). Album . Album je dostupan i kao besplatan download sa Moonleejevog Bandcampa, uz “name-your-price” opciju za sve prave fanove.

Odmah nakon izaska albuma Bernays Propaganda kreću na čak devet tjedana dugu europsku turneju, koja će ih povesti od Grčke do Portugala pa sve do Finske i Baltika te nazad. U Hrvatskoj će nastupiti 8. ožujka u Vinkovcima na DORF-u, 10. ožujka u Zelenoj dvorani u Zaboku, a predzadnji koncert od ukupno 66 koncerata (!) održat će u 18. svibnja u Močvari u Zagrebu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X