Bernays Propaganda video spotom ‘Retki bilki’ najavljuje novi album

Nezaustavljivi makedonski dance-punk kolektiv Bernays Propaganda, dugogodišnji favorit balkanskog podzemlja, predstavlja video za singl ‘Retki Bilki’ s nadolazećeg, petog studijskog albuma ‘Vtora mladost, treta svetska vojna’ (Druga mladost, treći svjetski rat), koji u suradnji Moonlee Recordsa, Geenger Recordsa, Pop Depresije, Ill in the Head Recordsa i Balkan Veliki izlazi 4. rujna 2019. godine.

Bernays Propaganda (Foto: Zdenko Petrovski)

Prozirni višeslojni kadrovi videa “Retki bilki”, zamišljenog na konceptu znakovnog jezika, oblikuju neonsku atmosferu i razigrane, gotovo djetinjaste animacije koje se isprepliću s bezobličnim slikama ljudskog tijela. Kažu da kada rijetki cvijet raste, prati ga glazba koja sve usrećuje. Ovo je video o ‘rođenju’ takvog rijetkog cvijeća.

Video s makedonskom glumicom Kamkom Tocinovski u glavnoj ulozi režirao je, snimio i uredio Milan Blaževski. Boris Takovski zaslužan je za snimanje i korekciju boja, a Josip Zdravkovski za snimanje i animaciju.

S novim videom Bernays Propaganda zagrijavaju se za nadolazeći album kojeg tvore pop skladbe s pamtljivim aranžmanima i ogoljenom produkcijom. To je zamišljeno zvučno tkivo koje spaja utjecaje post-punka s kraja 70-ih i početka 80-ih, novog jugoslovenskog vala, alternativnog rocka, Detroit elektra te balkanske i afričke narodne glazbe. Objavljivanje albuma bit će praćeno nizom promotivnih koncerata.

Bernays Propaganda ‘Vtora mladost, treta svetska vojna’

Nadolazeći nastupi Bernays Propagande:

30.8.2019 @ Gornji Milanovac, Ljubitelj Klub (RS)
31.8.2019 @ Bečej, Kontra Fest (RS)
1.9.2019 @ Szeged, Grand Cafe (HU)
12.9.2019 @ Ljubljana, Kino Šiška (SI) w/ Operators
13.9.2019 @ Krško, MC Krško (SI)
14.9.2019 @ Ankaran, Ankaranska Bandima 2019 (SI)

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X