Billain objavio novi album ‘Lands Unbreached’

Tri godine nakon vizionarskog debitantskog izdanja ‘Nomad’s Revenge’, sarajevski producent Adis Kutkut Billain objavio je drugi studijski album ‘Lands Unbreached’.

Billain ‘Lands Unbreached’

“Lands Unbreached” je kompleksna nova epizoda Cyberneuro sage; Billain je još jednom uspio zvukom, ali i oblikom, kao autor skulptura prezentiranih na omotima singlova, dočarati fuziju cyberpunka i neurofunka.

Kroz petnaest kompozicija albuma “Lands Unbreached” na kojem gostuju svjetski poznati Kemal, Tasha Baxter i Kursa, Billain još jednom dokazuje premoć svog drum’n’bass izraza kojeg vješto kombinira sa mirnijim, ambijentalnim zvukom.

Kako i sam Billain ističe, “Lands Unbreached” nije isključivo sonični nastavak “Nomad’s Revengea”, već auditivno-narativno djelo koje se uklapa u ideje komunicirane na ranijim izdanjima. I nadolazeći film “Fugitive” je dio ove intrigantne slagalice.

“Novi album je priča Broela, Kire i Zana, koje sam predstavio kroz EP izdanje “Colonize” i album “Nomad’s Revenge”. Radnja albuma dešava se na planeti na kojoj je smješten misteriozni grad Biotech, izolovan od drugih civilizacija i sakriven iza masivne Techavault kapije. Uspavani grad sofisticiranih tehnologija krije svoje tajne koje su povezane sa jednim od protagonista albuma, a naznake razrješenja ove misterije razbacane su kroz cijeli album”, govori Billain.

Billain (Foto: Andreja Marković)

Pored Billaina koji je kreirao futurističke skulpture koje krase omote singlova, naslovnicu albuma je ilustrirao Andi Muhammad Khadafi iz Indonezije, u umjetničkom svijetu poznatiji kao Wellforged.

Pored Khadafija, u Billainovom timu su i legendarni animator Hideki Inaba, te bosanskohercegovački ilustrator Boris Stapić, koji su zajedno sa Billainom radili na ekranizaciji prvog singla “Infinite Blue”.

Album je objavila izdavačka kuća Renraku Global u digitalnom i vinilnom izdanju. Billain, koji djeluje i kao dizajner zvuka za holivudske filmove i videoigre, sigurno neće odmarati u nastavku godine. Trenutno finalizira svoj animirani film “Fugitive”, a datum premijere će biti objavljen uskoro.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X