Billboard Croatia Songs: kraljevstvo Jale Brata i Bube Corellija

Jala Brat i Buba Corelli su ovaj tjedan zastupljen s čak osam pjesama uključujući i prvu poziciju na Billboardovoj Croatia Songs službenoj ljestvici.

Buba Corelli i Jala Brat (Foto: Wikipedia)

Čini se da više nismo ni u eri trap folka, već eri Jale Brata i Bube Corellija, kao što vjerojatno ne postoji nacionalna ljestvica unutar Billboardove sekcije ‘Hits Of The World” poput Croatia Songs unutar koje je domaća glazba toliko inferiorna.

No to su rezultati dugogodišnje prakse minornog ulaganja u glazbene čimbenike pop kulture, kao i konstantno ignoriranje tržišta od strane onih koji se vole nazivati strukom i koji se igraju dodjela nagrada, krojenja radijskih lista i monopola glazbenog programa na nacionalnim frekvencijama. Teško da bi itko zlonamjerno talentiran uspio u ovakvom naumu tjeranja Hrvata od hrvatske glazbe, satiranju domaćih talenata i neuspjehu kreiranja ikakve ozbiljnije pop zvijezde unutar svojih redova gledano dugi niz godina unatrag.

Dakle, svi njihovi dosadašnji prijepori izgledaju ovako kad se pogleda ovotjedna Billboardova lista:

1. mjesto – new entry i odmah na vrh: “Criminal” Jale Brata, Bube Corellija i RAF Camore. (naslov nije mogao biti pogodniji)

2. mjesto: Inas i pjesma “Nyokosuzi” koja od prošlog tjedna drži drugo mjesto

3. mjesto: pjesma “Crno oko” izvođača Nuccija, koji je navodno sin menadžera Bube Corellija i Jale Brata. Kako god bilo, menadžer zna znanje.

4. mjesto: “Roze”  Buba Corelli i Jala Brat (nije ih dugo bilo) u kombinaciji s maskiranim Devitom.

5.  mjesto: “Behute” Senidah

6. mjesto: Eni Jurišić i Matija Cvek s “Trebaš li me” kao jedini domicilni izvođači koji se solidno drže tjednima unutar pozicija prvih deset mjesta (da postoji Porin kladionica, sigurno bi se kladili da će im iduće godine izmaći Porin za hit godine)

7. mjesto: “Irina Shayk” i (gdje si, dugo te ne vidjesmo) Buba Corelli

8. mjesto: “Divljam” (opet njih dvojca zajedno) Buba Corelli i Jala Brat, a tu je i COBY

9. mjesto: new entry “Detinjstvo” Voyage

10. mjesto: Grše i “Mamba” u padu u odnosu na prošli tjedan

Tko želi ostatak liste može provjeriti ovdje, no ipak ćemo ovdje izvući još pjesama Jale Brata i Bube Corellija koji solidno mogu i objaviti i kompilaciju “Billboard 25 Croatia Songs”. Dakle na 12. mjestu je “Gluh i nijem” Buba Corelli, na 14. “Noć” Jala Brat i Hava, na 21. “Pilula” Jala Brat i Buba Corelli, a za ljubitelje ruskih klasika na 25. mjestu je “Dostojevski” Jale Brata, Pyrexa i Lighta.

Od pjesama na engleskom jeziku, ovog tjedna se sramežljivo na 24. mjestu pojavio The Weeknd s pjesmom “Save Your Tears”, pa Glass Animals mogu sačuvati svoje suze jer njihova “Heat Waves” više nije usamljeni anglofoni slučaj u Hrvatskoj.

O ovoj temi ćemo opet idućeg tjedna. Tko zna, možda situaciju promijeni neki novi singl Jale Brata i Bube Corellija.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Komentar

Idi na Vrh
X