Billy Corgan se oglasio na optužbe da The Smashing Pumpkins ne žele svirati hitove

Billy Corgan, frontmen Smashing Pumpkinsa, osvrnuo se na svoje komentare o tome da ne želi svirati najveće hitove benda na koncertima.

The Smashing Pumpkins (Foto: Wikipedia)

U nedavnom intervjuu Billy Corgan objasnio je kako ne osjeća obvezu izvoditi hitove benda ako to ne želi, bez obzira na njihovu popularnost. Corgan vjeruje da bi pridržavanje samo starih hitova dovelo do umjetničke stagnacije i preferira uravnotežiti setlistu s novim i starim pjesmama koje su mu emocionalno važne​.

Naglasio je da, iako cijeni ljubav fanova prema klasičnim hitovima Smashing Pumpkinsa, kontinuirano izvođenje samo tih pjesama bilo bi štetno za njegovu kreativnost. Corgan želi da njegova publika doživi trenutno stanje benda i njihove glazbe, a ne samo ponovno proživljavanje prošlih uspjeha. Ovaj pristup, nada se, potiče fanove da ostanu znatiželjni i angažirani s manje poznatim i novijim materijalima benda​.

No bio je krivo shvaćen od mnogih i optužen da uopće ne želi izvoditi hitove, pa je slijedom toga objavio na Instagramu setlistu iz Glasgowa na kojoj se navedeni hitovi poput “1979”, “Disarm”, “Tonight, Tonight”, “Today” i “Cherub Rock”.

The Smashing Pumpkins bit će jedan od headlinera zagrebačkog INmusic Festivala koji se održava od 24. do 26. lipnja ove godine na Jarunu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X