‘Biram’ – Detour objavio spot za svoj ‘ekscesni’ singl

‘Ova pjesma nije slučajna, ona je eksces u našem radu, ili izolirani slučaj, ali nikako nije slučajna’, opisuje Nenad Borgudan novi singl.

Detour 'Biram'
Detour ‘Biram’

“Ovo nije klasična pop pjesma, ona je glazbeno-stilski više koračnica, himnična pjesma i samim time je pomalo atipična za naš glazbeni izražaj. Spada u jednu od naših rijetkih pjesama na kojima je glavni vokal muški, iako u pjesmi sudjeluje mnogo vokala na onaj „navijački“ ili „mornarski“ način. Pjesma govori o nekim izraženim devijacijama u društvu, a njena poruka je da djelujemo hladne glave i biramo jer je moć u našim rukama.” objašnjava Nenad.

Nenad Borgudan, bazični autor grupe Detour, aranžer i producent nikada se u svojim pjesmama nije bavio socijalnom tematikom tako da publika, a i javnost ovu pjesmu može doživjeti kao signal koliko je sve skupa otišlo daleko i u krivo. Pjesma “Biram” uvodi u priču oko novog albuma, pod imenom “Tour Detour”, kojeg grupa najavljuje za sredinu 2018. godine.

Inspiracije za ovakvu pjesmu Nenadu na žalost, zbog današnje hrvatske zbilje, nije nedostajalo i ona je prema njegovom priznanju produkt frustracije: “Likovi ogrnuti u razne „svetinje“ pričaju o ljubavi, a zatiru tuđa prava, o moralu a kradu, štite i opravdavaju razna zle pojave, vodili bi ratove itd. Svi sve to vide, a ništa se ne poduzima, nema kazne, pravna država ne funkcionira i to svakog normalnog frustrira. Ne znam jesam li normalan, ali u ovom slučaju je i mene iziritiralo do te mjere da je pjesma izašla sama od sebe i meni je poslužila kao terapija, kao napokon izbačena frustracija što stvara djelomično olakšanje.”

U režiji Ivane Marinić Kragić pjesmu prati znakoviti video broj u kojem su se članovi grupe iz raznih produkcijskih i simboličkih razloga, uz gostujuće statiste stavili u ulogu vojnika na jednodnevnim vježbama pod budnim okom revnog narednika, kojeg je zorno odglumio Asim Ugljen.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X