Bivši gradonačelnik Kutine izašao iz politike i okrenuo se rock and rollu

Andrija Rudić potpuno je novo ime na glazbenoj sceni mada ga mnogi poznaju kao bivšeg gradonačelnika Kutine i visoko pozicioniranog javnog djelatnika što u gradu što u županiji. Danas Andrija pokušava snimiti prvi glazbeni album sa svojim autorskim pjesmama i želi se maknuti što dalje od politike i svega lošega što ona predstavlja.

Andrija Rudić u studiju Višeslava Laboša (Foto: promo)

Nekadašnji novinar i glavni urednik Televizije Moslavina, pa zatim šef lokalne turističke zajednice koji je stvorio interes za Parkom prirode Lonjsko polje, prebacio se u politiku, isprva kao dožupan Sisačko-moslavačke županije, a zatim kao kutinski gradonačelnik od 2013. do 2017. godine. No, nakon gubitka izbora nije želio ostati u politici. Godinu dana nakon toga uredio je svoj kućni glazbeni studio i vratio se prvoj ljubavi – glazbi.

Još kao srednjoškolac bavio se izdavanjem audio-kazeta sa snimkama glazbe koja bi se danas zacijelo nazivala ‘indie’.

I tijekom svog gradonačelničkog mandata Andrija Rudić sudjelovao je u radu lokalne klape ‘Škrlec’, a svirao je i u unplugged bendu ‘Kutinski glazbeni sindikat’. Njegov dosadašnji glazbeni rad uključuje štošta: objavio je remiks naslovne skladbe na debi albumu Ivan Kapec Tria „Lancun“, a njegov „Ljetnikovac – Summer House“ izašao je i na „Lagano, lagano“ kompilaciji u izdanju Aquarius Records. Snima i glazbu za reklame, ali svoj vlastiti glas još nije pustio u onom užem autorskom smislu.

Do prije godinu dana nitko nije čuo kako Andrija zvuči, odnosno kako Andrija uistinu pjeva, sve dok u jednoj noći nije snimio pjesmu kojom je iznenadio ne samo svoje ukućane, nego i samog sebe.

“Život je prekratak da bi se čekalo… Kad sam bio mlad, nisam imao dovoljno hrabrosti uhvatiti se u koštac s takvim načinom života i pokušajem da se realiziram kroz glazbu”, kaže sam Andrija.

Da bi dovršio album, te pokrio sve troškove snimanja pokrenuo je crowdfunding kampanju kojom želi sakupiti 30.000 kn. “Iako sam bio u politici, nisam opernatio“, sam se šali Andrija na račun politike.

Svatko tko donira novac i time pomogne objavljivanje njegovog debi albuma „Tri metra od mora i tri godine od tebe“, dobit će na dar spomenuti album i niz drugih poklona a, bit će među prvima koji će čuti prve pjesme s albuma.

Najavni singl s albuma “Tri metra od mora i tri godine od tebe”, singl “Ne Daj Mi” objavljen je u izdanju Mast Produkcije. Glazbu, tekst i aranžmani potpisuje
Andrija Rudić. Produkciju, miks i mastering potpisuju Višeslav Laboš i Danijel Drakulić u suradnji s Andrijom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X