Björk objavila trailer za svoj interaktivni virtualno stvarnosni film ‘Family’

Pjevačica se nedavno na otorenju svoje nove izložbe u Londonu pojavila kao avatar.

Björk 'Family'
Björk ‘Family’

Trailer filma “Family” premijerno je prikazan kao dio izložbe “Digital” koju je Björk nedavno otvorila u Montrealu. Film je režirao Andrew Thomas Huang, kalifornijski redatelj koji je snimio i video za “Black Lake” i “Stonemilker”.

Islandska pjevačica nedavno je otvorila izložbu u londonskom Somerset Houseu, na kojoj se pojavila kao avatar, što je bilo omogućeno posredstvom live-streama. Virtualna je izložba bila otvorena do 23. listopada, a Björk je na njoj surađivala s nekima od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika i programera, kao što je Huang.

Björk je objasnila kako tehnologija pomaže ženama raditi izvan već utvrđenog i formiranog hijerarhijskog sistema, otkrivši i kakav je utjecaj tehnologija imala na njezinu vlastitu glazbenu karijeru.

“Laptop koji je stigao 1999. omogućio mi je da imam osobni studio u kojem ću napraviti album “Vespertine” (iz 2001. godine). Touchscreen mi je pomogao mapirati moju vlastitu idiostinkratičku muzikologiju izvan klasičnog kanona i ponovo se povezati s prirodom i napraviti album “Biophilia” (iz 2011. godine). Virtualna stvarnost pomaže napraviti novi stejdž slobodan od politike, gdje se zvuk i vizuali slobodno kovitlaju, potpuno oslobođeni”, objasnila je Björk svoju povezanost s tehnologijom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X