Bohemija objavila treći studijski album ‘Putujemo’

Uz singl ‘Levo oko’ na albumu nalazi se još sedam pjesama – naslovna tema, ‘Prsla sam’, ‘Moje misli su oprezne’, ‘Sidro’, ‘Što sam lud’, ‘Revolveraš’ i ‘Znam da nije lako’. Album je dostupan na Bandcampu izdavača (Kišobran i Pop depresija), svim digitalnim platformama i YouTube kanalu grupe.

Bohemija ‘Putujemo’

Putujemo tamo gdje je to moguće ili tamo gdje nas mašta odvede. Pjevač i gitarista Bohemije Janko Džambas ovo putovanje zamislio je i kao odlazak na egzotične destinacije, ali i kao “putovanje bez pomicanja” ili ronjenje na dah u vlastite snove. Raskošno produciran, genijalno aranžiran, poetski nadahnut i znalački odsviran “Putujemo” je logičan nastavak ideje koja je okupila bend: “Hajde da sviramo muziku inspirisanu Beach Boysima i Bitlsima, ali na način kako to mi kapiramo”. Sve to uz brojne utjecaje psihodelije s obje strane oceana, britpopa i škotskih pop zanesenjaka, uz suptilne citate bendova iz regije koji su presudno utjecali na zvuk grupe. Ovaj niški soul-space-pop-rock sastav povremeno je razigran kao David Bowie na “Let’s Dance”, hitoidan kao The Cult na “Electric”, sretno-tužan kao Big Star na “Sister Lovers” i neodoljiv kao neki ABBA “Best of”. Uz buduće singlove “Prsla sam” i “Revolveraš” i autobiografsku “Što sam lud”, svakako treba izdvojiti katarzično “Sidro”, jednu od dvije pesme na albumu koju je napisao violinist Dimitrije Mandić, u kojoj je na samo njemu znan način napravio hommage britanskom folku šezdesetih, Chetu Bakeru i soundtracku old-school Disneyjevih crtanih filmova, sve to začinjeno pinkflojdovskim gitarskim solom i horom “niških dječaka”.

“Putujemo je i poziv i deklaracija. Ovim albumom smo hteli da dostignemo jednu stvar, a to je da nam stvori osećaj koji nam izaziva omiljena muzika. Ona izdanja koja nam zagolicaju srce i maštu. Previše je muzike uticalo da pišemo na taj način koji prezentujemo Bohemijinim izdanjima i ne može se svesti to samo na dva, tri, deset, dvadeset sastava i albuma. “Putujemo” je ličnije izdanje nego prethodna dva i to ne samo piscima određenih pesama, već celom sastavu. Svi smo učestvovali u istom, delili muke i radosti ovog doba i na kraju smo to preneli na zvučne talase. Albumom vas pozivamo na zajedničko putovanje, za koje možete, ali i ne morate biti u društvu i u bilo kojem prevoznom sredstvu,” kaže Janko Džambas.

Album je sniman u Vrbasu s mentorom Robertom Telčerom (Šamarčina) i Nišu, uz singl “Levo oko” koji je zaokružen u Pančevu sa Petrom Stevanovićem i producentom Milanom Bjelicom (Krokodil). Producent kompletnog albuma je Janko Džambas, koji je radio i miks i master.

Bohemija je objavila tri studijska albuma – “Sve naopako” (2017), “Nasmeši se i reši se?” (2019) i “Putujemo” (2021). Njihovi (rijetki) koncerti priča su za sebe: tona pozitivne energije, ludilo boja, najbolje od pop-rok psihodelije i nevjerojatni osjećaj za melodiju i savršenu pjesmu. I šest posebnih ljudi na bini.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X