Bon Jovi u Milanu – kad San Siro baci na koljena

Slučajnost me je ove godine odvela na dva koncerta Bon Jovija na aktualnoj ‘Because We Can’ turneji, iako smo nakon objave da je desna ruka i koautor Richie Sambora odustao od nastupa usred turneje i da ga neće biti na europskom dijelu, bili mišljenja da je i jedan više nego dovoljan. Ispalo je da su prvo Beč, 17. svibnja i Milano u subotu 29. lipnja bili najvjerojatnije dva najbolja koncerta turneje uzimajući u obzir sve sastojke, čak i bez Sambore. Možemo se samo zapitati kakvi bi koncerti bili da je on bio prisutan.

Bon Jovi (Foto: Anastazija Vržina)

Nastavak je bio podignut za x stepenica u svakom pogledu, apsolutno su svi potegli u višu brzinu kao da su se natjecali tko će više dati te subotnje večeri. Što može biti bolje od toga za publiku, koja je uživala ko’ bubreg u loju?

Isporučen je jedan kilometarski bis koji je manje-više bio očekivan, a onda i drugi i treći koji nikako nije bio očekivan (fan request). Identično kao i na Springsteenu ni Bon Joviju se nije dalo s pozornice pa su tako trosatni koncert premašili za tri minute. Vjerojatno im je ponestalo snage i preplavljeni emocijama nisu mogli više, pitanje je bi li Jon Bon Jovi još mogao otpjevati koju, a da bi zvučala suvislo. Pametnome dosta, pa je tako zaključio da mu je bolje ne kvariti dojam ni sebi, ni publici.

Bon Jovi (Foto: Anastazija Vržina)

Dva detalja su bila naročito zanimljiva, na prvi put izvedenoj „Undivided“ na ovoj turneji po kojoj naš hrvatski fan club nosi ime (vratit ću se na to kasnije) spomenuo je prvi i jedini put Samboru. “Tu smo pjesmu Richie i ja zajedno napisali…“,  kao da im je to jedina koju su napisali zajedno. Drugi detalj je vezan za, a kog bi nego, Hrvate. Oboružani hrvatskim zastavama i transparentom „Croatia will „Never say Goodbye“ isposlovali su da je Jon Bon Jovi na drugom bisu otpjevao prvu strofu i refren „Never Say Goodbye“ ali nije spomenuo Hrvatsku (ipak on nije Springsteen) možda i radi obzirnosti prema Talijanima koji su se zaista potrgali od truda te večeri. Ipak, hrvatska se “delegacija“ sretna i zadovoljna vratila kući.

Fan pit na stadionu San Siro (Foto: Anastazija Vržina)

Set lista, 29. lipanj, San Siro, Milano, Italija:

1.     That’s What the Water Made Me
2.     You Give Love a Bad Name
3.     Raise Your Hands
4.     Runaway
5.     Lost Highway
6.     Born to Be My Baby
7.     It’s My Life
8.     Because We Can
9.     What About Now
10.   We Got It Goin’ On
11.    Keep the Faith
12.    Amen
13.    In These Arms
14.    Captain Crash & the Beauty Queen From Mars
15.    We Weren’t Born to Follow
16.    Who Says You Can’t Go Home
17.    Rockin’ All Over the World
18.    I’ll Sleep When I’m Dead
19.    Bad Medicine
20.    bis 1: Dry County
21.    Someday I’ll Be Saturday Night
22.    Love’s the Only Rule
23.    Wanted Dead or Alive
24.    Undivided
25.    Have a Nice Day
26.    Livin’ on a Prayer
27.    bis 2: Never Say Goodbye
28.    Always
29.    These Days
30.    bis 3: This Ain’t a Love Song

Na kraju velika zahvala simaptičnoj Silvii Leo iz talijanskog Live Nationa, koja je omogućila da čitate ove retke i gledate fotke s ovog izuzetnog koncerta.

Saznajte više: Bon Jovi u Beču – ‘borba’ bez Sambore i uz neumornu kišu

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X