Booksa u parku 2020: mjesec dana bogatog programa

Od utorka 16. lipnja, petu godinu zaredom Booksa seli svoje aktivnosti u park ispred kluba u Martićevoj 14D, pod breze i omorike.

Booksa u parku (Foto: Marija Gašparović)

“Nakon što nas je ova godina (bes)poštedno izmučila, zaslužili smo da se zajednički rehabilitiramo cijeli mjesec umjesto uobičajenih tjedan dana! Napokon izlazimo iz online okruženja i vraćamo minglanje u kvart” – Priključite se Booksi u parku – mjesecu književnih, filmskih, glazbenih i edukativnih programa i kvartovskog druženja!

Iz Bookse najavljuju: “Pripremili smo hrpu književnih sadržaja u kojima ćete saznati sve o novim temama književnoj sceni. Razgovarat ćemo o superherojima u stripu na tribini Lea Jurića, novim pjesmama Dorte JagićPoeziji na živo, mladim nadama uUčitavanju,  o novim knjigama Mladena Blaževića i Ivane Rogar. U razgovoru o queer dramskom pismu čut ćete mladu zvijezdu Espija Tomičića kako čita ulomke svoje hit drame Your Love Is King, upoznat ćete svjetsku književnu scenu preko Sandorfovog mini maratona. Predstavit ćemo kritičke zbornike koje su objavili Booksa i Kulturpunkt, tek snimljenu novu audio knjigu Vladana Desnice, dati poleta književnim prevodiocima i polaznicama Booksine radionice pisanja poezije. Imat ćemo priliku uživo čuti i  književnike izdaleka u programu Povratak imaginacije.”

Birat će se knjige i na štandovima malih izdavača i ove godine, a knjigoljupce će obradovati i open air izdanje popularne akcije Svi za knjigu, knjiga za sve!.

Navigirat će se publika u raznim pravcima: spisateljica Ivana Bodrožić vodit će kroz zajedničko pisanje priča Raspričavanje – hit događaj među Booksinom stalnom publikom, a u dvije Šetnje iza ugla suradnici Saša Šimpraga i Krešo Galić, svaki u svom nedjeljnom podnevnom terminu, kroz povijest kvarta i zagrebačkih parkova.

Na Škrabici u čast Ante Perkovića 19. lipnja slavit će se prijateljstvo koncertom sjajne kantautorice Sare Renar. U parku će zasvirati 26. lipnja i Miki Solus, a bit će još glazbenih iznenađenja.

U suradnji s Kinotekom predstavlja se pravi kvartovski film Zagrebački ekvinocij redatelja Svebora Mihaela Jelića, a s udrugom Restart i ove godine se prikazuju filmovi njihove škole dokumentarnog filma.

Svakog četvrtka od 18 h vrijedna ekipa iz Ljudi za ljude skupljat će pomoć za naše najpotrebitije, priključite se ako već niste do sada!

Ostatak programa uz satnice potražite ovdje.

Sva događanja u sklopu Bookse u parku su besplatna. Sve propisane epidemioloških mjere bit će poštivane. Booksa u parku odvija se uz potporu Ministarstva kulture RH, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova, uz tehničku podršku Attacka i Pogona.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X