Bosnian Rainbows – novi bend gitariste The Mars Volte ima prvi singl

Omar Rodriguez-Lopez, gitarist grupa The Mars Volta i At The Drive-In objavio je prvu pjesmu svog novog projekta naziva Bosnian Rainbows. Poslušajte pjesmu ‘Torn Maps’ (na kraju teksta).

Omar Rodriguez-Lopez (Foto: Wikipedia)

The Mars Volta je ‘na ledu’ do daljnjeg, najavili su prošle godine alfa i omega grupe, gitarist Omar Rodriguez-Lopez i pjevač Cedric Bixler. U međuvremenu Omaru su se pridružili bubnjar Deantoni Parks, klavijaturist Nicci Kasper i pjevačica Teri Gender-Bender, koja je ujedno i član noise eksperimentatora Les Butcherettes.

U intervjuu za NME Omar Rodriguez-Lopez je kazao kako je debi album Bosnian Rainbowsa snimljen u u Hamburgu u Njemačkoj tijekom 2012. , a grupa bila i koncertno aktivna po Europi. Gitarist The Mars Volte je prije toga već gostovao na solo albumu „Octopus Kool Aid“pjevačice Teri gender-bender, također snimljenom prošle godine.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fTIQQ7ukTig[/youtube]

„Otkrio sam kako je Teri divna glazbenica. Deantonija Parksa sam pozvao u The Mars Voltu kao bubnjara plaćenika, a onda sam uvidio kako je odličan skladatelj. Radi puno kao i ja i ima tisuće pjesama u svom ‘katalogu’, a isto je i s Nicci, jer i on voli komponiranje. Ovo je stvarno nešto posebno“, izjavio je Omar Rodriguez-Lopez i to ukratko objasnio: „Osam godina sam u At The drive-In-u bio dio kolektiva. Potom sam se zasitio toga i htio sam nešto gdje sam glavni i gdje mi nitko neće postavljati pitanja. Nakon 11 godina takvog rada u The Mars Volti, našao sam se prilično usamljenim. Nedostajalo mi je prijateljstvo kroz glazbu. To sam našao u ovom bendu i sad sam potpuno fokusiran na njega.“

Bosnian Rainbows

O tome nedostaje li mu rad s Cedricom Bixlerom, s kojim je surađivao gotovo dvadeset godina, izjavio je kako je pjevač trenutno fokusiran na svoj solo album koji će biti akustičnog karaktera, ali da mu je istovremeno čudno bez njega. „To je jedan od onih slatko-kiselih trenutaka. Dobro nam je obojici došla promjena. On za svoj album sve radi sam, od komponiranja do sviranja. Ja sam pak u potpuno drugoj, bendovskoj, priči. Mislim da nam se događaju dobre stvari.“

Debi album grupe Bosnian Rainbows još uvijek nema ime, a izlazak je planiran u drugoj polovini godine. O imenu grupe, koje je posebno zanimljivo nama u regiji, Omar Rodriguez-Lopez nije dao nikakvo objašnjenje.

Poslušajte Bosnian Rainbows ‘Torn Maps’

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X