Bowie vikend na Ravno do dna: podijelili smo CD albume ‘The Next Day’ i ‘Blackstar’

U čast velikog Davida Bowie, Ravno do dna i Menart poklonili su po jedan primjerak posljednjeg i pretposljednjeg albuma nikad prežaljenog umjetnika.

David Bowie ‘The Next Day’

“Potvrda ingezioznosti Bowiejevog novog izdanja nije subjektivna glorifikacija zbog desetljeća zakinutosti, apstinencije i nostalgije, nego doista istinsko artikuliranje predvodnika krda – vječno svjež, sposoban na iznenađenje, ali, dakako, uz vječno igranje na sigurno upisivanjem prepoznatljivih elemenata. “The Next Day“ je mračan, ali zavodljiv, monumentalan, ali dinamičan, nostalgičan, ali naposljetku svjež povratak u budućnost. – stoji u recenziji albuma “The Next Day” iz 2013. na ovom portalu, dok je za posljednji album napisano: “Istina je. David Bowie je glazbena inkarnacija Nikole Tesle. Mračan. Eskcentričan. Samozatajan. Slojevit. Progresivan.” Recenzija je objavljena na Davidov rođendan 8. siječnja 2016. kao je i objavljen album, da bi se dva dana kasnije dogodio jedan od najneočekivanijih i najtužnijih odlazaka u svijetu glazbe.

David Bowie ‘Blackstar’

U znak sjećanja na neizbrisiv trag koji je ostavio, Ravno do dna i Menart poklanili su našim čitateljima po jedan primjerak albuma. “The Next Day” je dobio Jurica Čerina iz Osijeka, “Blackstar” David Nedeljko iz Čakovca. Dobitnice će svoje primjekre CD-a dobiti poštom.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X