Božo Vrećo ‘Čovjek od soli’ – još jedan iskorak u klupsku glazbu

Inspiraciju za tekst pjesme Božo Vrećo pronašao je na otoku Visu.

Božo Vrećo ‘Čovjek od soli’

Božo Vrećo je umjetnik čije stvaralaštvo ne poznaje granice – jedinstveni je to amalgam različitih glazbenih izričaja, naoko sukobljenih, no u njegovoj interpretaciji iznimno promišljenih. Njegovi najnoviji singlovi, “Saba” i aktualni “Čovjek od soli”, kao i on su neponovljivi i ekstravagantni – Božo je hrabro je iskoračio u klupsku glazbu.

„Pjesmu Čovjek od soli napisao sam ponukan legendom o Lotovoj ženi koja se osvrnula i pogledala ka gradu u plamenu i zabranjenoj ljubavi. Koliko puta smo se mi osvrnuli i pogledali u nešto što smo ostavili iza sebe i naizgled preboljeli, što nas je označilo, što smo voljeli… Jesmo li posle takve jedne nesretne ljubavi postali kamen i zatomili osjećanja i emocije, jesmo li poželjeli da se to njemu ili njoj isto dogodi, da se okamene. Jesmo li iz povrijeđenosti bili poput Lotove žene koja se osvrće za gradom u kome možda ostavlja onog kome njeno srce pripada, jesmo li spremni pomiriti se s time da nas taj neko nije znao voljeti i zadržati onako kako mi umijemo ili zaslužujemo, jesmo li spremni na žrtvu zarad ljubavi. Je l’ nam život mio i bez tog nekog i njegove naklonosti i prisustva, jesmo li sami sebi dovoljni, znamo li se voljeti i cijeniti to što jesmo. Najlakše je izgleda kamen postati, ili najteže, zapitajte se, no jedno svakako znam, priznati i živjeti s ranjenim srcem podvig je. Pjevam vam o tome, o svim srcima koja vole i onda kada nisu voljena,” izjavio je Božo povodom objave nove pjesme.

Pjesma je rezultat suradnje i simbioze s producentom Makom Kulenovićem koji stvara pod imenom Makhi Beatz i s kojim se Božo našao na istoj valnoj duljini, a rezultat je ovaj sjajni singl “Čovjek od soli”. Inspiraciju za tekst pjesme Božo Vrećo pronašao je na otoku Visu „Proputovao sam najdivnije otoke u Dalmaciji i našao sam na otoku Visu inspiraciju za sve napisano, i ta rečenica: ‘Od mene samo hridi i ovo more što se preliva’ govori o konstantnoj postojanosti ljubavi ma što da se dogodi jer mi smo te hridi, mi smo to more, neuništivi i kad nas tuga, kao i ljubav, ogoli, suočeni s odrazom sebe u moru suza koje smo isplakali.”

Pjesmu upotpunjuje sjjan spot u režiji Dine Kadragića snimljen na predivnom Trebeviću, vodopadu Kravica i Ramskom jezeru.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X