Božo Vrećo i Edin Karamazov objavili zajednički album ‘Lachrimae’

‘Lachrimae’ je njihova prva suradnja koja donosi jedanaest interpretacija, a  album su prošli tjedan najavili prvim singlom, obradom sevdalinke ‘Emina’, a od danas je dostupan na svim streaming servisima.

Božo Vrećo i Edin Karamazov (Foto: Sead Šašivarević)

Božine i Edinove interpretacije, nova čitanja kultnih pjesama stoje uz bok velikanima sevdaha i world music izričaja. “Lachrimae” se ne zadržava samo na ovim našim prostorima – Božino pjevanje i Edinovo sviranje gitare i lutnje izbrisali su granice zbliživši dalmatinsku, bosanskohercegovačku, makedonsku, tursku i španjolsku pjesmu.

Božin distikinktivan vokal u pratnji lutnje baca potpuno novo svjetlo na jedanaest odavno prepoznatih pjesmama. Likovno oblikovanje albuma potpisuje Daniel Ille, album je sniman u Croatia Records studiju od siječnja do ožujka ove godine, osim instrumentalne izvedbe skladbe “Kad ja pođoh na Bembašu”. Glazbeni producenti albuma su Božo Vrećo i Edin Karamazov, dok je za snimanje i miks zaslužan Mauro Širol, a za mastering Goran Martinac.

Božo Vrećo i Edin Karamazov ‘Lachrimae’

Album “Lachrimae” otvora prvi singl, “Emina”, a osim nje na albumu se nalaze i: “Bor sadila moma Evgenija”, “Nani nani (Canción sefardí)”, “Kad ja pođoh na Bembašu (instr.)”, “Sjela djeva pokraj mora”, “Kâtibim”, “Si zaljubiv edno mome”, “Ašik osta’ na te oči”, “Oj, jesenske duge noći”, “Što te nema” i “Dunjaluče, golem ti si”.

Fizičko izdanje albuma “Lachrimae” po cijeni od 99 kuna u prodaji će biti od petka, 25. rujna u svim prodavaonicama Croatia Recordsa, te bolje opremljenim CD shopovima diljem regije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X