Branimir Štulić: Album ‘OSVEŽEЊE’ je krivotvorina

Povodom nedavne objave zbirke pjesama na lažnom Facebook profilu koji uzurpira ime ‘Branimir Štulić’.

Branimir Štulić na naslovnici albuma Azra ‘Ravno do dna’

Naglasio sam par puta javno da nemam nikakav Fejsbuk profil, i da postoji barem tisuću lažnih profila pod mojim imenom koje Fejsbuk namjerno ne želi skidati, pošto dotični liječe svoje komplekse na meni, a ujedno su korisni, jer mute vodu, pa se tako sasvim u trend uklapaju (promocija bolesnih, a negacija zdravih).

U posljednjem slučaju radi se o kompilaciji raznih pjesama s Jutjuba koje su objavljenje prije sedam-osam godina, ali pod nazivom jedne od tih postavki, dakle, čista krivotvorina.

Što se pak tiče samog Jutjuba, njegova izvorna zamisao je bila da korisnici objavljuju svoje kućne uratke, i ja se toga strogo držim (premda sam, upravo zbog ovakvih stvari, bio ponešto na to primoran), stoga je to stopostotna organska hrana, znaci nije klonirana (genetski modificirana), dapače, nisam koristio čak ni metronom, već je sve iz prvog pokušaja, i to bez mreže (kao na koncertu, ali bez plejbeka, ili pak cirkusant na trapezu, a ispod zjapi tridesetmetarski ponor i svi dolaze da na tvoj pad svršavaju).

Uostalom, to su pjesme uz gitaru (kao uz logorsku vatru), koje se tako najbolje i čuju, otkako loše pjesme tim načinom nemaju prođu (ne prolaze). Stoga ne razumijem (ili pak razumijem) to fićfirićko zgražanje u takozvanoj (razmaženoj) javnosti koja nema pojma o ničemu, a kamoli o glazbi.

Sve to uslovljava ove navedene stvari, osobito jer nema toga tko ne bi dupe dao samo da mu je Homera izigravati.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Komentar

Idi na Vrh
X