Brian Eno najavljuje prvu solo turneju

Koncert pod nazivom ‘Ships’ izvodit će diljem Europe, a pridružit će mu se, između ostalih, Filharmonija Baltičkog mora i glumac Peter Serafinowicz.

Brian Eno (foto: Cecily Eno)

Po prvi put ikada, Brian Eno ide na turneju kao solo izvođač. Ove će jeseni izvesti koncertni program pod nazivom Ships diljem Europe. Izgrađen oko albuma “The Ship” iz 2016., program sadrži nove i stare skladbe iz njegova kataloga. Uz njega će nastupiti Filharmonija Baltičkog mora (s dirigentom Kristjanom Järvijem), glumac Peter Serafinowicz i Enovi dugogodišnji suradnici Leo Abrahams i Peter Chilvers. Serija završava s dva nastupa u jednoj večeri u londonskom Southbank Centru 30. listopada, a uključuje nastupe u Veneciji, Parizu, Berlinu i Utrechtu.

Unatoč turnejama s Roxy Musicom 1970-ih i sporadično s drugim izvođače, Eno je svirao samo povremene jednokratne solo nastupe, često kao dio festivalskih programa. Godine 2021. on i njegov brat Roger Eno nastupili su uživo na Akropoli.

U materijalima za tisak, Eno je rekao o novoj turneji:

“Album ‘The Ship’ neobičan je komad po tome što koristi glas, ali se ne oslanja osobito na formu pjesme. To je atmosfera kroz koju prolaze povremeni likovi, likovi izgubljeni u nejasnom prostoru koji stvara glazba. U pozadini su osjećaji rata i neizbježnosti. Tu je i osjećaj za ljestvicu koji odgovara orkestru i osjećaj da mnogo ljudi radi zajedno. Želio sam orkestar koji će svirati na način na koji bih ja želio svirati: iz srca, a ne samo iz partiture. Želio sam da glazbenici budu mladi, svježi i puni entuzijazma. Kad sam prvi put vidio Filharmoniju Baltičkog mora, pronašao sam sve to…a onda sam primijetio da su dobili ime po moru. To je zapečatilo ideju.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X