Bricka Bricka – ‘Gangnam Style’ na balkanski način hit u Britaniji

Ako ste mislili da je „Gangnam Style“ nejneobjašnjiviji glazbeni fenomen ove godine, pripremite se na nešto potpuno drugačije. Starim kontinentom počela je harati nova glazbena sprdačina koja se krije iza imena „Easten Europe Style“, a potpisuje je Bricka Bricka.

  •  
  •  
Bricka Bricka 'Eastern Europe Style'

Bricka Bricka aka David Vujanić je komičar i reper, dijete srpskog imigranta naseljen u Londonu koji u nešto više od tri minute svojom glazbenom parodijom ilustrirao kulturološku razliku između istočnoevropskih imigranata i njihovog zapadnoevropskog ‘privremenog’ staništa. Ono što je najzanimljivije u cijeloj stvari je da su se na „Eastern Europe Style“ najviše navukli Britanci, što dovoljno govori u prilog tome kako između ostalih i naš korpus doživljavaju u svom dvorištu.

Britanci Vujanića opisuju kao svojevsrnog balkanskog Borata, koji i u intervjuima za njihove medije ustrajan na svom ‘istočnoevropskom pidžn engleskom’. Naravno njegova šala nije svima smiješna, pa je tako dobivao i prijetnje na Youtubeu ispod spota, poput toga da ga treba dobro istući i da je njegov rad sramotan za cijelu Istočnu Europu. Što se tiče našeg uredništva, vjerujemo kako je prilično slikovit i poučan za sve one koji još uvijek misle da će na Europa dočekati kao kulturnu naciju radišnog proleterijata. Moš’ misliti.

Razveselite se uz Eastern Europe Style, plesne korake zaboravite, to kod nas nikad nije bilo u modi… I naravno zamislite Engleze kako veselo pjevaju refren: Hey sexy kurvas!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zY1MVQeeStY[/youtube]

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X