Britanski festivali ponovno se otkazuju zbog koronavirusa

Već otkazanim festivalima Truck Festival, Kendal Calling i WOMAD u 2021. upravo se pridružio i Y Not Festival zbog prolongiranja covid restrikcija.

Y Not Festival (Izvor: ynotfestival.com / Andrew Whitton)

Organizatori festivala koji se trebao održati u Pikehallu u Derbyshireu između 30. srpnja i 1. kolovoza, s headlinerima Blossoms, Bombay Bicycle Club i Stereophonics, rekli su da “nemaju izbora” već da odgode festival do 2022. godine.

“To je bila najteža odluka koju smo donijeli i nadali smo se da ćemo do ovog ljeta biti u situaciji da slavimo sa svima vama, ali, nažalost, to nije slučaj. Sad smo postavljeni u izuzetno neugodan položaj. Još uvijek nismo dobili vladine smjernice iz njenog pilot programa, a nedostatak vladinog paketa osiguranja, usred sve većih slučajeva na lokalnom i nacionalnom nivou, onemogućava nam da se u potpunosti posvetimo sljedećim fazama planiranja potrebnim za ovogodišnji događaj bez velikog rizika budućnosti Y Not Festivala”, stoji u službenom priopćenju organizatora.

Smatra se da je ove godine otkazano više od polovice britanskih festivala s najmanje 50.000 kapaciteta posjetitelja zbog stalne neizvjesnosti. Najveći problem je što ne postoji osiguravateljski model za tu vrstu događaja.

U razgovoru za NME prošlog mjeseca, stručnjaci iz koncertne industrije rekli su da vlada “gura živu glazbu s litice” zbog nedostatka podrške za male događaje na temelju osiguranja.

“Festivali zahtijevaju višemjesečno planiranje, a koštaju milijune funti”, rekao je izvršni direktor AIF-a Paul Reed za NME. „Ako vlada vjeruje da je 19. srpnja krajnji datum, onda su već trebali dati osiguravateljsku podršku do sada. Čekanje na 4. korak bit će prekasno za veliku većinu festivala ovog ljeta. ”

A to se počelo i obistinjavati.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X